Spor
  • 20.6.2014 22:27

Galatasaray'da Hikmet Karaman sürprizi

Galatasaray'ın teknik direktörü belli olmak üzere. Yönetim çalışmalarını hızlandırdı! Eurosport.com Türkiye listenin başındaki ismi öğrendi...

Galatasaray'da Roberto Mancini'nin tahtını devralacak isim yakında belli olacak gibi! Çalışmalarını sürdüren sarı kırmızılı yönetim teknik direktörünü bir an önce belirleyip, yeni hocasının fikirleri doğrultusunda kampa girecek!

Fatih Terim krizi, Roberto Mancini'yle geçirilen sorunlu yarım sezon derken Galatasaray çalkantılı günler geçirdi. Üstüne basketbolda yaşanan final krizi de eklenince gündem iyiden iyiye karman çorman oldu. Pek çok taraftar yeni teknik direktör konusunu düşünmemeye başlamıştı ki, gerçekler gündeme bomba gibi düştü!

Mircea Lucescu, Martin Jöl, Tuchel, Joachim Löw, Seedorf gibi isimlerle adı anılan Galatasaray'ın listesinin başında Türk bir isim yer alıyor! O isim Hikmet Karaman!

Daha önce Galatasaray'da yardımcı antrenörlük yapan Karaman, daha sonra Kocaelispor, Erzurumspor, Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Adanaspor gibi takımlarda teknik direktörlük yaptı.

Kulübe ve teknik adama yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Hikmet Karaman'la görüşmeler halihazırda sürmekte. Yönetimin, Hikmet Hoca'yla görüştüğü ve önümüzdeki hafta imzanın atılabileceği konuşuluyor.

Karaman'ın son 4 sezonu
2010-2011 sezonunda Süper Lig'e yeni yükselen ve Hakan Kutlu tarafından çalıştırılan Manisaspor'da, sezonun ilk haftalarında alınan kötü sonuçlardan dolayı sezonun 4. haftasında Hakan Kutlu'nun görevine son verildi ve boşalan teknik direktörlük mevkiine Hikmet Karaman getirildi. Hikmet Karaman'la Manisaspor başarılı bir sezon geçirdi ve dört büyüklerle oynanan karşılaşmaların birçoğunda galip gelmeyi başardı. Bu başarılı ortama rağmen 2011-12 sezonunun hazırlık döneminin ardından yardımcılar Reha Erginer ve Kazım Akgün'ün istifasından sonra Hikmet Karaman'da istifa ederek Manisaspor'dan ayrıldı. Hikmet Karaman Manisaspor'dan ayrılmasının ardından Futbol Ateşi adlı programda yorumculuk yapmıştır. Gaziantepspor teknik direktörü Abdullah Ercan'ın istifasından sonra Gaziantepspor teknik direktörlüğüne getirilmiştir. 4 Şubat 2013 tarihinde Gaziantepspor'la olan sözleşmesi tek taraflı olarak fesh edilmiştir. Ardından 6 Şubat 2013 günü Bursaspor'la anlaşmıştır. 8 Ağustos 2013 tarihinde UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında Vojvodina'ya elenen Bursaspor, 9 Ağustos 2013 tarihinde teknik direktör Hikmet Karaman ile yollarını ayırdı. 2013-2014 sezonunda Kayseri Erciyes Spor Kulübü'ne teknik direktör olmuştur. Ancak Erciyesspor'la da sözleşmesi sona erdi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:01

İLGİLİ HABERLER