Spor
  • 14.1.2014 13:01

Galatasaray'da kriz çıktı

Sarı-Kırmızılılar, Hajrovic ve Telles transferleri için yabancı kontenjanında yer açmaya çalışıyor, ama her an gitti, gidiyor denilen Dany ve Amrabat takımda kalmak için diretiyor. Krizin çözülmesi için bizzat Aysal'ın devreye girmesi bekleniyor

FANATİK gazetesinde yer alan habere göre; Cim Bom’da yabancı krizi yaşanıyor.. Grasshoppers’a 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek İzet Hajrovic’i Antalya kampına getirerek hazırlık maçlarında oynatan Sarı-Kırmızılılar, Bosna Hersek’li futbolcuya henüz lisans çıkarabilmiş değil. Bununla beraber bavullarını hazırlayan ve Türkiye’ye gelmek için artık gün sayan Alex Telles cephesinde de benzer bir durum söz konusu. Kadrosundaki lisanslı 10 yabancıdan en az ikisiyle yollarını ayırması gereken Galatasaray, Dany Nounkeu ve Nordin Amrabat’ı kiralık listesine koymuştu. Ancak Kardemir Karabük’e gitmesi beklenen Dany, bu kulüple anlaşma sağlama yoluna gitmedi. Antalyaspor’la transfer görüşmesi yapmasına izin verilen Amrabat da, Galatasaray’da kalacağı yönünde ısrarlı beyanatlarına devam edince, bu temastan da bir sonuç alınamadı. Dolayısıyla iki oyuncu da hâlâ Galatasaray’ın kadrosunda ve yabancı kontenjanında yer açılamıyor.

Kolaylık rica edecek

Günler ilerledikçe krize dönüşen bu yabancı sorununu çözmesi için, son çare olarak Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın devreye girmesi bekleniyor. Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, Dany ve Amrabat’ın menacerleriyle görüşerek, kendilerine en azından sezon sonuna kadar kolaylık sağlamaları adına ricada bulunacak.

Maliyeti 12 milyon Euro

Fatih Terim döneminde transfer edilen bu iki futbolcudan Amrabat için Kayserispor’a 8.6 milyon Euro, Dany için de Gaziantepspor’a 3.3 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti. Önümüzdeki sezon yabancı kontenjanında yaşanacak kural değişikliğine göre, bu oyuncuların sezon sonunda zararına bonservisiyle birlikte satılmaları gündeme gelecek.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:29

İLGİLİ HABERLER