Spor
  • 28.1.2021 13:53

Galatasaray'da transfer hareketliliği! 3 transfer 1 yolcu...

Galatasaray'da transfer hareketliliği! 3 transfer 1 yolcu... Yedlin ve Gedson Fernandes...Devre arası transfer döneminde Halil Dervişoğlu ve Onyekuru transferlerini bitiren sarı kırmızılı takımda takviye çalışmaları devam ediyor. Sezon başında teknik direktör Fatih Terim'in istediği isimleri kadrosuna katamayab Cimbom, devre arası transfer dönemi bitmeden birkaç ismi daha kadrosuna katmak için çalışmalara devam ediyor.

Cimbom'dan transfer harekatı... Sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen Aslan'da takviye çalışmaları devam ediyor. 3 ismi daha kadrosuna katmak isteyen Galatasaray, 1 isim ile yollarını ayırmayı planlıyor. Sarı kırmızılı takımın öncelikleri Omar Elabdellaoui yerine sağ bek ve forvet transferi. İşte detaylar...

Galatasaray aradığı genç orta sahayı İngiltere'de buldu. Portekiz'in Benfica takımından geçen sezon 1.5 yıllığına Tottenham'a kiraladığı Gedson Fernandes, forma şansı bulamadığı gerekçesiyle ayrılmak istiyor.Bunu fırsat bilen sarı-kırmızılılar 22 yaşındaki orta saha oyuncusunu 6 aylığına kiralamak için harekete geçti.

Gedson bu sezon Tottenham formasıyla sadece 2 maçta toplam 153 dakika süre buldu.Tottenham ile kontratı 30 Haziran 2021'de bitecek Portekizli yeteneğin Benfica ile 30 Haziran 2023'e kadar mukavelesi bulunuyor.

İtalyan basınının iddiasına göre; Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yakın ilişkileri olan Tottenham menajeri Jose Mourinho'yu bu transfer için aradı.

İmparator'un, Mourinho'dan oyuncu hakkında bilgi istediği ifade edildi. 22 yaşındaki 1.84 boyundaki futbolcunun güncel piyasa değeri 13.5 milyon euro olarak gösteriliyor.

Milli takım formasını da 2 kez terleten Portekizli yıldız, 15 Ocak 2020'de 4.5 milyon euro bedelle Tottenham'a kiralanmıştı.


Gedson Fernandes, Benfica forması giydiği dönemde 14 Ağustos 2018 tarihinde Fenerbahçe'ye rakip oldu.Genç futbolcu, Kadıköy'de oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçında sarı-lacivertlilere çok şık bir gol atmıştı.

Gedson 2018-19'da Benfica ile lig şampiyonluğu yaşadı. 2016'da Portekiz U17 takımında Avrupa şampiyonluğu yaşadı.
Mariano'nun yerini sezon başında Omar Elabdelloui ile dolduran Galatasaray, Fas asıllı Norveçli futbolcunun yılbaşında geçirdiği talihsiz kazayla sarsılmıştı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 28.1.2021 13:56

İLGİLİ HABERLER