Spor
  • 15.4.2019 18:42

Galatasaray'dan federasyona VAR bombası

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde maçın hakemi Ali Palabıyık, standart hakem hatalarının çok ama çok üstünde ters kararlara izmi atmıştı.Sarı kırmızılıların yediği gol öncesi sarı kartlık iyi faulü pas geçen Palabıyık, golü vermiş ancak VAR odasından gelen uyarıdan sonra bir müddet beklemişti.
İşte o bekleme sırasında ardı ardına gelen sarı kartlık pozisyonlara bakma gereği bile duymadan golü veren Palabıyık maçın sonucuna tesir etmekle kalmamış Ligin sonucuna da tesir etmişti.

Galatasaray Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de dün Fenerbahçe ile oynanan derbi maçtaki hakem kararları sonrası Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanması yönünde talepte bulundu.

Sarı-kırmızılı kulüp, Twitter hesabından "VAR kayıtları açıklansın!" başlıklı "hashtag"le bu talebini dile getirdi.
Galatasaraylı Diagne'nin ceza sahası içerisinde Mehmet Topal tarafından düşürülmesine penaltı vermeyen Palabıyık, sarı kartı bulunan aynı Mehmet Topal'ın kırmızı kartını da görmezden gelmişti.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak ve başkan yardımcısı Yusuf Günay, bugün saat 15.30'da Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Beylerbeyi'ndeki ofisinde Merkez Hakem Kurulu Başkanı (MHK) Sabri Çelik, başkan vekili Mustafa Çulcu ve yönetim kurulu üyesi Muhittin Boşat ile görüştü.

Yaklaşık 40 dakikalık görüşmenin ardından başkan Mustafa Cengiz, "Konuyla ilgili sonra açıklama yapacağız. 'Kara pazar' ile ilgili bir görüşme yaptık. Hem genel, hem de hayırlı olsun demek için ziyarette bulunduk" açıklamasında bulundu.

Yakın zamanda açıklama yapacaklarını ve bunun için değerlendirme yapılacağını bildiren başkan Cengiz, "Sabri Çelik, Mustafa Çulcu ve Muhittin Boşat ile görüştük ve kendilerinden VAR odasıyla hakem arasında yapılan görüşme kayıtlarını istedik" dedi.

GALATASARAY'DAN "VAR KAYITLARI AÇIKLANSIN" TALEBİ

Galatasaray Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de dün Fenerbahçe ile oynanan derbi maçtaki hakem kararları sonrası Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanması yönünde talepte bulundu.

Sarı-kırmızılı kulüp, Twitter hesabından "VAR kayıtları açıklansın!" başlıklı "hashtag"le bu talebini dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 15.4.2019 18:59

İLGİLİ HABERLER