Spor
  • 5.1.2014 10:31

Galatasaray'dan 'zekice' bir hamle

G.Saray, Grasshoppers’ın 22 yaşındaki yıldızı İzet Hajrovic’i kadrosuna katar katmaz TFF’ye başvurarak, Bosnalı futbolcunun yerli statüsünde oynamasını isteyecek. Bu talep kabul görürse İtalyan stoper Astori de transfer edilecek.

şampiyonlar ligi’nde en az çeyrek final, Süper Lig’de de 8 puan geriden gelerek 4. yıldızı takmak isteyen Galatasaray’ın ocak ayındaki transfer politikasını Izet Hajrovic belirleyecek. Grasshoppers Kulübü’nün 5 milyon Euro talep ettiği Bosnalı yıldızın Türk statüsünde oynama ihtimali, fazladan 1 yabancı transferini daha gündeme getirdi. Eğer bu ihtimal gerçek olursa, sarı kırmızılılar bir lejyoneri daha kadrosuna katacak. Yönetim bu amaçla, 22 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun transferini bitirdikten sonra Türkiye Futbol Federasyonu’na kapsamlı bir dosya sunacak.

DANY VE AMRABAT GİDİYOR

HAJROVIC’in, geçmişteki Boliç ve Baliç örnekleri gibi yerli statüsünde oynaması adına resmi başvuru yapacak. İşte bu aşamada TFF’den olumlu yanıt gelirse, kesin anlaşmaya varılan Brezilyalı Alex Telles ve Bosnalı Izet Hajrovic’ten sonra üçüncü takviyeye kapı açılmış olacak. Halen 10 yabancısı bulunan G.Saray’da, Dany hafta içi Türkiye’ye gelip Karabükspor’a imza atacak. Amrabat’ı da göndererek lejyoner sayısını 9’a düşürmeyi planlayan sarı kırmızılı yönetim, Cagliari’de forma giyen ve ilk kez Hürriyet’in transfer girişimlerini duyurduğu Davide Astori’ye rotayı çevirecek.

(Davide Astori)

ASTORI OLMAZSA RHODOLFO

STOPERDEKİ ilk tercihi, vatandaşı Astori olan Mancini, İtalyan Milli Takımı’nda da forma giyen bu oyuncunun alınmasını istiyor. Ancak sarı kırmızılılarda İtalyan savunmacının alternatifi de mevcut.

Eğer Cagliari kulübü, Astori için astronomik bir rakam talep ederse, G.Saray bu kez Brezilya’ya yönelecek. Mancini, İtalyan gözdesi olmazsa, Gremio’da forma giyen Rhodolfo’nun alınmasını istedi. Transferi 6 milyon Euro’ya bitirilen Alex Telles’in takım arakadaşı olan Rhodolfo, 27 yaşında ve 1.93’lük boyuyla dikkat çeken bir isim.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:45

İLGİLİ HABERLER