Spor
  • 31.7.2009 16:19

GALATASARAY'IN SON BOMBASI İÇİN KİM NE DEDİ?

Lyon’dan Keita’yı alarak olay yaratan Galatasaray, müthiş bir transfere daha imza attı. Brezilya Milli Takımı’nın yıldızı Elano da artık
Sarı-Kırmızılı formayı giyecek. Türkiye’yi ayağa kaldıran, dünyada ses getiren transfer için Manchester City’ye 7 milyon Euro ödenecek...

Süper Sambacı da yıllık 3 milyon Euro gelirle Aslan’ın en pahalısı oldu. Kusursuz top tekniğinin yanı sıra savaşçı kimliğiyle ön plana çıkan Elano’nun gelişi taraftarları mest etti. Elano bugün saat 17.20’de İstanbul’a inecek, Yeşilköy’de yer yerinden oynayacak


Cim Bom’un yeni transferi Elano Blumer, Hakan Şükür hayranı çıktı. Brezilyalı yıldızın, futbol oynadığı dönemde çok beğendiği Kral’ın formasını giymek için talepte bulunduğu öğrenildi. Sarı-Kırmızılı yönetimin de Sambacı yıldızın bu isteğine olumlu baktığı ve yeni sezonda 9 numaralı formayı bu oyuncuya vereceği ifade edildi. Brezilya Milli Takımı’nda 7 numaralı formayı giyen Elano son kulübü Manchester City’de ise 11 numaralı forma ile mücadele ediyordu. Elano’nun “Hakan’ın Galatasaray için ne kadar önemli bir isim olduğunu biliyorum. Onun formasını giymek bana onur verecek” dediği öğrenildi.

Taraftar formayı bekliyor...
Hakan Şükür futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray’da 9 numaralı forma ile kimse sahaya çıkmamıştı. Bu arada Elano’nun Aslan’a transferini duyan Sarı-Kırmızılı taraftarların birkaç gün içerisinde satışa çıkması beklenen Brezilyalı futbolcunun formalarına büyük ilgi göstermesi bekleniyor.


NE DEDİLER?

Mark Hughes (Man City T.D)
“Elano için büyük bir yıl olacak. Sonuçta bu sezonun ardından Dünya Kupası var ve sürekli forma giyebileceği bir kulübe giderek bunu garanti altına aldı. Her hafta forma giymesi garanti. Bence ayrılarak en doğru kararı verdi. Hem Galatasaray hem de onun için çok iyi bir anlaşma. Umarım Türkiye’de başarılı olur.”

BBC (İng. televizyonu)
“Galatasaray, Manchester City’den Elano’yu kadrosuna kattı. 4 yıllık anlaşma kulübün resmi internet sitesinden duyuruldu.”

The Sun (İng. gazetesi)
“Geçen sezon City’de Mark Hughes’un gözdelerinden olan Elano’yu Galatasaray kaptı. Brezilyalı oyuncu ile daha önce İtalya’dan İnter ve Milan ilgilenmişti.”

Daily Mail (İng. gazetesi)
‘Elano, Galatasaray’dan ayrılarak 6.5 milyon Pound karşılığında Galatasaray’a transfer oldu. City, resmi sitesinden Brezilyalı futbolcusuna kulübü yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.”

The Guardian (İng. gazetesi)
“Mark Hughes’un gözünden düşen Elano, Galatasaray’a transfer oldu. Geçen sezon 42 maçta rakip fileleri 8 kez havalandıran Brezilyalı, artık Türkiye’de futbol hayatını sürdürecek.”

UEFA (Web sitesi)
“Türkiye’yi Avrupa Ligi’nde temsil eden Galatasaray, 28 yaşındaki yaratıcı orta saha oyuncusunu kadrosuna katmayı başardı. Tam bir frikik ustası olan Elano 9.5 milyon Euro’ya transfer oldu. Ve Sarı-Kırmızılılar’ın yeni yıldızları Leo Franco ve Kader Keita’nın yeni takım arkadaşı oldu.”

FIFA (Web sitesi)
“Manchester City, Elano’yu Galatasaray’a sattı. Brezilyalı yıldız Mark Hughes’un önümüzdeki sezon planlarında yer almayacağını anlayınca, takımdan ayrılma kararı aldı. Elano, City formasıyla 80 maça çıktı ve toplamda 18 gol attı.”

Globo Esporte (Brezilya sitesi)
“Manchester City, Breziyalı oyuncusu Elano’yu bıraktı. Tecrübeli oyuncu tekrar eski formuna kavuşmak ve Brezilya Milli Takımı’na seçilmek için Türkiye’nin yolunu tuttu.”

Vassel (A.Gücü) (Takım arkadaşı)
“Elano ile M.City’de birlikte forma giydik. Bana göre M.City’in en iyi futbolcusuydu. Galatasaray için müthiş bir transfer. En büyük özelliği duran topları çok iyi kullanıp oyunu yönlendirmesidir. Ayrıca süratli ve üst düzey bir tekniğe sahiptir. Aynı zamanda golcü kimliği ile de ön plana çıkar. Galatasaray’a geldiği için ve aynı ligde forma giyeceğim için çok mutluyum.”

Hakan Şükür: (Efsane golcü)
“Elano da Brezilya Milli Takımı’nın çok önemli bir futbolcusu. Kaliteli bir oyuncu. Açıkçası şaşırtıcı bir durum, bu kadar Avrupa takımı varken Galatasaray’a gelmesi... Ama demek ki hem Galatasaray’ın ismiyle doğru orantılı hem de mali olarak kendisini tatmin edici şartlar sunulmuş ki, böylesine kaliteli oyuncuları almak kolay değildir.”


City'ye 7 milyon Elano'ya 3 milyon
Sarı-Kırmızılı kulüp, Brezilyalı futbolcu için Manchester City´ye 4 taksitle 7 milyon Euro ödeyecek. Sambacı´nın yıllık kazancı ise 3 milyon Euro.Elano transferine kadar, Galatasaray’ın en çok kazanan futbolcusu Cassio Lincoln’dü. Sambacı, ilk geldiği sezon 3 milyon Euro, geçen sezon da 2.5 milyon Euro almıştı. Galatasaray, Keita için Lyon’a 8.5 milyon Euro ödemiş, Fildişili oyuncuyla yıllık 2.5 milyon Euro’ya anlaşmıştı. Elano için Manchester City’ye ödenecek bonservis bedeli ise 7 milyon Euro. Sarı-Kırmızılı kulüp, bu parayı 4 takside bölerek verecek. Brezilyalı yıldızın kazanacağı yıllık ücret ise 3 milyon Euro. Cim Bom’la 4 yıllık sözleşme imzalayan Elano’ya, kontratının bitimine kadar Florya’da kalması halinde 12 milyon Euro ödenmiş olacak. 28 yaşındaki futbolcu böylece Aslan’ın en çok kazanan ismi konumuna yükseldi. Genç yıldız Arda’nın yıllık kazancı ise yeni sezonla birlikte 1.5 milyon Euro oldu.


17.20’de Yeşilköy’de...
Aslan’ın son bombası Elano, bugün 17.20’de Atatürk Havalimanı’nda olacak. İnternette organize olan taraftarlar, Brezilyalı yıldıza büyük bir karşılama töreni düzenleyecek...

Mustafa Sarp, Leo Franco, Gökhan Zan ve Kader Keita’nın ardından Blumer Elano’yu da renklerine bağlayan Galatasaray, taraftarını mest etti. Geçen sezon Kewell ile Baros’u coşkulu bir şekilde karşılayan Sarı-Kırmızılılar, aynı zevki bu sezon yaşama fırsatı bulamamıştı. Ama yeni transfer Elano, bugün saat 17.20’de Atatürk Havalimanı’nda olacak ve taraftarlar şimdiden internet sitelerinde organize olmuş durumda. ultrAslan’ın başını çekeceği bir grup, Elano’yu meşalelerle, tezahüratlarla karşılayıp havaya sokmayı hedefliyor. ultrAslan’ın internet sitesinde, “Saat 15.30’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde buluşacağız. Vakti olan tüm renktaşlarımızı bu karşılama organizasyonuna davet ediyoruz” çağrısı yer aldı.

Aslan, Kartal’ın elinden kaptı!
Elano Blumer, ilk olarak Beşiktaş’ın transfer gündemine gelmişti. Hatta Siyah-Beyazlılar, Manchester City’yle anlaşmaya vardı, ancak Elano’nun alınması için Delgado sorununun çözülmesi gerekiyordu. Galatasaray ise aynı dönemde önce Elano’yla anlaştı. Daha sonra da İngiliz kulübünü ikna eden Sarı-Kırmızılılar böylece Brezilyalı yıldızı renklerine bağladı. Şampiyon Beşiktaş daha önce bir darbe de Mehmet Topuz transferinde Fenerbahçe’den yemişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER