Asayiş
  • 7.9.2007 15:08

GALERİ SAHİBİ VE OĞLUNU KAÇIRAN ÇETEYE 'ÖZEL TİM'Lİ OPERASYON

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik kent genelinde yapılan çalışmalar sırasında, değişik suçlardan aranan bir kişi liderliğindeki bazı kişilerin, zorla senet imzalattıkları otomobil galericisi M.D. ile oğlu V.D’yi gasp amaçlı tehdit edip kaçırmaya çalıştıkları ve dövdükleri belirlendi.
      Güvenlik kameralarından da yararlanılarak yapılan tespitlerin ardından, söz konusu kişilerin yakalanması için Bayrampaşa’da çelik yelekli "Özel Harekat" timlerinin de desteğinde operasyon düzenlendi. "Sungur" adı verilen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.
      Bu kişilerin ev ile iş yerlerinde yapılan aramalarda, 3 tanesinin galeri sahibi M.D’ye zorla imzalattırıldığı belirtilen 13 adet senet ile 5 adet tabanca mermisi ele geçirildi.
     
     AVUKAT DA VAR
      Polis yetkilileri, suç örgütünün liderliğini yaptığı iddia edilen Mehmet A’nın, Bayrampaşa’da galerisi olan M.D’ye aynı ilçedeki bir daireyi 100 bin dolara satmasına rağmen devir işlemini yapmadığını, ardından da daireyi vermemek ve daha fazla para almak için aralarında Ö.A adlı bir avukatın da bulunduğu 6’sı aynı aileden oluşan bir suç örgütü kurduğunun belirlendiğini bildirdiler.
      Öte yandan, 2 çete üyesinin, bir süre takip edip kaçırmak istedikleri galerici M.D’nin bir binaya doğru kaçması üzerine, bina önünde oturan bir kişinin galericiye yardım etmesi üzerine başarılı olamadıkları ve olayın güvenlik kameralarınca tespit edildiği öğrenildi.
      Operasyonda, saklandıkları adreslerde gözaltına alınan bazı şebeke üyelerinin de yakalanmamak için evlerin kapılarını içerden kapatmaya çalıştıkları belirtildi.
      Polisteki işlemleri tamamlanan Mehmet A. ve diğer 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER