Dünya
  • 8.2.2012 00:21

Esad'ın İngiliz eşi Esma Esad ilk kez konuştu!..

Suriye'de olaylar çıktıktan sonra ülkeden kaçarak İngiltere'ye döndüğü söylenen Esma Esad sessizliğini bozdu.
Diplomatik bir kaynak, Esma Esad'ın Suriye'de tırmanan şiddeti önlemek için ülkenin üç çocuğunu alarak Londra'da gizli bir eve yerleştiğini duyurdu.Ancak bu bilgi yalan çıktı.

ESMA ESAD KİMDİR?
Suriye devlet başkanı Beşşar Esed'in eşidir. 3 çocuğu vardır. 
11 Ağustos 1975; Londra'da doğan Esma Esad, bir yatırım bankasında çalıyordu.İngiliz olan Esma Esad bankasının bir çalışması ile ilgili Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad'ın oğlu olan Beşşar Esad ile tanıştı.O tarihde Hafız Esad hayattaydı. 2000 yılında Hafız Esad ölünce Esma Esad İngiltere'den Suriye'ye göçtü ve o yılın Aralık ayında Beşşar Esad ile evlendi.
Beşşar Esed ile evlenerek, bankacılık kariyerini bırakan ve müslüman olan Esma Esad'ın 3 çocuğu bulunuyor.İlk çocuklarına Hafız Esad'ın adını veren çiftin diğer çocukları Zein ve kerim.

Esma Esad, Suriye'de yönetim karşıtı gösterilerin başlamasından bu yana ilk kez açıklama yaptı...

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın eşi Esma Esad, ülkesinde yönetim karşıtı gösterilerin başladığı 11 aydan bu yana ilk kez olaylarla ilgili görüş bildirdi.

El Arabiya'nın İngiltere'de yayımlanan Times gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Esma Esad, bir aracı vasıtasıyla gönderdiği elektronik postada, "Devlet Başkanı bir grup Suriyeli'nin değil, Suriye'nin Devlet Başkanı'dır" diyerek Esad'a desteğini belirtti.

Times gazetesi, e-postanın Esma Esad'ın eşine karşı gösterilerin başlamasından bu yana uluslararası medyayla ilk irtibatı olduğunu yazdı.

Esma Esad'ın, çeşitli hayır kuruluşlarını desteklemeyi ve kırsal kesimin kalkınmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğü, gerektiğinde de Devlet Başkanı'na destek verdiği ifade edildi.

"First Lady"nin ayrıca görüş ayrılıklarını gidermek ve diyaloğu teşvik etmek için çalıştığı, şiddet kurbanlarının ailelerini dinlediği kaydedildi.

Esma Esad, Beşşar Esad geçen ay rejim yanlısı bir gösteride konuşma yaparken iki çocuğuyla birlikte eşinin yanında yer almış, ancak kendisi konuşmamıştı. (AA)

Asma al-Assad, who is?

Asma al-Assad  born 11 August 1975; née Asma Fawaz al-Akhras , is the British-born First Lady of Syria. She moved to Syria to marry President Bashar al-Assad in December 2000, having previously pursued a career in investment banking.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 20:17

İLGİLİ HABERLER