Asayiş
  • 16.2.2013 15:52

"Hamam oğlanı" dedi, canından oldu

Hamamlarda kesecilik yapan ve eşinden ayrı yaşayan 1 çocuk babası Yıldırım Telli, bakkal Mehmet Sakızcı'nın kendisine hakaret ve küfür edip 'Hamam oğlanı' demesi üzerine sinirlenip elini kına buladığını söyledi.

Olay, Dede Mahallesi Kalabak Sokak'ta 14 Şubat akşamı meydana geldi. Mehmet Sakızcı ile eşi Sevim Sakızcı, kendilerine ait 5 katlı apartmanın zemin katında işlettikleri bakkal dükkanın önünde bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Mehmet Sakızcı olay yerinde öldü,  ağır yaralanan Sevim Sakızcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri, kaçan saldırganın yakalanması için kapsamlı çalışma başlattı. Hastanede tedavisi süren Sevim Sakızcı, polislere eşini öldürüp kendisini yaralayan kişinin hamamda çalışan ve bakkal dükkanlarına zaman zaman gelip alışveriş yapan, ismini bilmediği 40 yaşlarında bir kişi olduğunu söyledi.

Çalıştığı bir lokantadan ev ve işyerlerine motosikletle paket servisi yapan bir kişi de polislere olay sırasında yaşlı çifti bıçaklayıp kaçan kişiyi gördüğünü, bir süre onu takip ettiğini ancak daha sonra gözden kaçırdığını anlattı.

GÜVENLİK KAMERALARI İZLENDİ

Polisler, 18 ayrı işyeri ve resmi kurumun güvenlik kamerasını izleyip, kentteki hamam çalışanlarıyla görüştü. Araştırmanın ardından şüphelinin bir süre önce eşi evi terk eden, ilkokula giden oğlu ile birlikte yaşan ve kent merkezindeki bir hamamda keseci Yıldırım Telli olduğu belirlendi. Telli, dün akşam saatlerinde evinde yakalandı. Telli'yi hastanede tedavisi süren Sevim Sakızcı ile lokantada paket servis işinde çalışan kişi teşhis etti.

Gözaltına alınan Yıldırım Teli'nin polislere verdiği ifadede bakkal dükkanına giderek  Mehmet Sakızcı'ya oğlumun yapacağı alışverişten para almamasını, parayı kendisine hergün ödeyeceğini söylediğini belirterek, şöyle dedi:

"Oğlum 9 liralık alışveriş yapmış. Bu parayı birkaç gün ödemeye gitmedi. Olay akşamı bakkala gittim. İçeride eşi Sevim Sakızcı vardı. Sigara aldım, sigara parasını hem de 9 liralık borcumu ödedim. Bakkaldan çıkacağım sırada içeriye işyeri sahibi Mehmet Sakızcı girdi. Bana, 'Borcunu ödemeyeceksen neden çocuğuna alışveriş yaptırıyorsun? Hamam oğlanı' dedi. Bu söze çok sinirlendim. Kendimden geçmişim. Araya giren eşini de bıçaklamışım."

Yıldırım Telli'nin, olayda kullandığı bıçağı aynı semtteki bir parka attığı, kanlı giysilerini de evindeki sobada yaktığı belirtildi. Telli, sorgulamasının tamamlanması ardından adliyeye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:29

İLGİLİ HABERLER