Asayiş
  • 10.4.2012 00:52

Kardeş katilleri TV'ye çıkıp polise taktik vermiş

Kendilerinin katil olsa farklı yol izleyeceklerini anlatan zanlılar, gerçekten katil çıktı.
Susurluk'ta öldürüldükleri ortaya çıkan Emrah ve Cihan Biçen kardeşlerin katil zanlıları, akaryakıt alım satımı yaptıkları arkadaşları çıktı. Zanlılar, Müge Anlı'nın programına da katılmışlardı.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

Balıkesir'in Susurluk İlçesi’nde, gelen bir telefondan sonra evden ayrılan ve 49 gün sonra birer gün arayla, domuz kurşunu ve tabancayla vurulmuş durumda cesetleri bulunan Cihan Biçen (22) ve ağabeyi Emrah Biçen (25)'in katil zanlıları yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü’nce oluşturulan özel ekip ve Susurluk Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ercan K. (36), Onur H. (27), Sezgin Ç. (36), Metin Ç. (27), Özer K. (37) ve Rahime K. (57), sorgularının tamamlanmasının Susurluk Adliyesi’ne sevk edilirken, 2 kişi serbest bırakıldı.

Cinayeti itiraf ettikleri ileri sürülen Ercan K. ve Onur H’nin, "kasten adam öldürmek", diğer 4 zanlının ise olayla ilgili şüpheli görülmeleri nedeniyle Adliye’ye sevk edildikleri bildirildi.

Susurluk’ta ayrı yaşayan Emine Erdem ve Muhsin Biçen çiftinin 5 çocuğundan ikisi olan Emrah ve Cihan Biçen kardeşler, geçen 15 Şubat günü esrarengiz şekilde ortadan kayboldular. Askerden üç ay önce geldikten sonra bir benzin istasyonuna çalışan Cihan Biçen, kendisine kız istendiği gün ağabeyi ile kendilerine gelen bir telefondan sonra aceleyle evden ayrıldılar. Bir gün sonra nişan yüzüğü takılacak olan Cihan Biçen ve ağabeyi, yapılması için arkadaşlarının tamirhanesine bıraktıkları otomobillerini aldıktan sonra kayboldular.

Hurdacılık yapan arkadaşları S.Ç. ile buluşacakları tahmin edilen Biçen kardeşlerden o günden sonra hiç bir haber alınamadı. Kardeşlerin otomobili, 5 Mart’ta ilçe yakınlarındaki Söve Göleti’nden çıkarılmış, otomobilde Cihan Biçen’e ait kimlik, ehliyet ve kredi kartı çıkmıştı. Yapılan aramalar sonucu Cihan ve Emrah Biçen’in cesedi, Susurluk Çayı’nda bulunmuştu.

-Özel ekip araştırdı-

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, yaptığı açıklamada, delilden sanığa gitme yöntemini soruşturma metodu olarak uyguladıklarını söyledi.

Kayıp Emrah ve Cihan kardeşlerin bulunmasıyla ilgili emniyet müdürlüğü bünyesinde özel ekip oluşturduklarını belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Bu ekibin başında Asayiş Şube Müdürümüz Mehmet Harman görev yaptı. Ekiplerimiz yüzlerce kişiyle görüşerek, gece gündüz, çok geniş alanlarda delil
aradılar. Elde edilen delilleri, olay yeri inceleme birimiyle kriminal laboratuvarlarımızda değerlendirerek bilimsel ve sübut veriler tespit ettik. Ekiplerimiz ayrıca, avcı ve çoban kılığında köydeki vatandaşlarla görüştü, bu şekilde de deliller toplandı. 7 Nisan günü yakalanan şüpheliler soruşturma
evrakıyla birlikte bugün Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi."

-Kardeşlerin aracı arıza yapınca-

İfade ve delillere göre Emrah ve Cihan kardeşler ile Ercan K. ve Onur H. arasında, akaryakıt alımı ve satımıyla ilgili tartışma çıktı. Tartışmanın ardından zanlılar, Ümiteli Köyü yakınlarında av tüfeği ve tabancayla öldürdükleri öne sürülen Cihan ve Emrah Biçen’i, kardeşlerin kendi araçlarıyla Söve Göleti’ne atmaya karar verdi. Cesedin birini bagaja, diğerini arka koltuğa koyarak Söve Göleti’ne giden zanlılar, kardeşlerin aracının gölet yakınlarında arıza yapması sonucu planda değişiklik yaptı.

Biçen kardeşlerin aracını gölete atan iki zanlı, içinden çıkardıkları cesetleri, kendi araçlarıyla götürdükleri Simav Çayı’na attı.

Yapılan soruşturma kapsamında, olayla ilgili 2 av tüfeği ve bir tabanca ele geçirildi.

TELEVİZYON PROGRAMINA KATILDI

Olayı gündeme taşıyan Müge Anlı'nın ATV'deki programına katılan Ercan K. ve Onur H.,  arkadaşlarını çok merak ettiklerini, hayatlarından endişe duyduklarını, bir an önce bulunmalarını istemişlerdi. Sezgin Ç., polisteki ifadesinde Biçen kardeşlerle buluşacaklarını ancak olay akşamı kesinlikle yanına gelmediklerini söylemişti.

Programa katılan Onur H. ise cinayeti kendisi işlemiş olsaydı, cesetleri göle atmak yerine, çöplüğe atacağını söylemişti. Onur H.'nin programdaki bu sözleri üzerine bölgedeki büyük çöplükte saatler süren arama çalışması yapılmış, bir sonuç elde edilememişti.

GÖLETTEN ÇIKARTILAN ARACIN YANINDAN AYRILMADI

Biçen kardeşlerin kullandığı otomobil, geçen ay ilçeye bağlı Söve Köyü’nde atıldığı gölette bulunmuştu. İçersinden Biçen kardeşlerden birinin kanlı kıyafetleri, diğerinin ise kimliği bulunan aracın çıkartılması sırasında zanlılardan S.Ç. ve kardeşi M.Ç. polislere yardımcı olmuştu.

Hayatlarından ümit kesilen Cihan Biçen’in cesedi 48 gün sonra, geçen çarşamba akşamı Susurluk’a bağlı Ümiteli Köyü’ndeki dere yatağında, ağabeyi Emrah Biçen’in ceseti ise bir gün sonra bu köye 4 kilometre mesafede bulunan Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi Adaköyü Yakınları’nda çoban tarafından bulundu. Domuz kurşunu ve tabanca ile öldürülen Biçen kardeşlerin cenazeleri Perşembe ve cuma günleri toprağa verildi.

DHA - POSTA İNTERNET
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 18:55

İLGİLİ HABERLER