Gündem
  • 6.3.2020 15:31

Gariban mültecileri dayaktan kırıp geçirdiler!.. Yunan mezalimi

Medeniyet, insan hakları, demokrasi gibi kavramları ağzından düşürmeyen batının, bırakın bu kelimelerin anlamını insanlıktan bile bi haber olduğu ortaya çıktı..

Yunan askerlerinin göçmenlere zulmü sürüyor! Önce dövdüler sonra soyup gönderdiler...

Yunan güvenlik güçlerinin göçmenlere sert müdahalesi sürüyor. Yunanistan'a geçen bir grup göçmeni Yunan güvenlik güçleri önce dövdü ardından para ve giysilerini alarak yarı çıplak halde Türkiye'ye gönderdiler. Türkiye'nin kapıları açması ile yoğunluk yaşanan sınır kapılarında göçmenlerin dramı yürek burkuyor.

Yunanistan tarafına geçen gruba ise Yunan güvenlik güçleri silahlı ve gaz bombalı müdahale ederek püskürtmeye çalışıyor. Yakaladıkları göçmenlere de yaptıkları utanç verici cinsten. İşte son dakika gelen bilgilerin detayları...

Yunan mezalimi! Mültecileri soyup darp ederek, geri gönderiyorlar!.

Edirne'den Meriç Nehri'ni geçerek Yunanistan'a giden göçmenlere, asker ve polislerin uyguladığı şiddet her geçen artıyor. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup göçmeni yakalayan Yunan güvenlik güçleri, bazılarını darp ettikten sonra yarı çıplak halde Meriç Nehri'nden geri gönderdi.

Yunan güçleri, mültecilere zulüm ediyor

Türkiye tarafına gelen yarı çıplak göçmenler, yakındaki köylere gitti. Köylüler burada göçmenlere yiyecek ve giyecek vererek, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı.

GÖÇMENLERE TÜRK ASKERİ SAHİP ÇIKIYOR

Yunan güçleri, mültecilere zulüm ediyor

Türkiye'den Yunanistan'a Meriç Nehri üzerinden geçen göçmenlere, Yunan polis ve askerlerinin şiddeti artarak sürüyor. Yunan askerlerinin yakalayıp şiddet uyguladıktan sonra geri gönderdiği bir grup göçmene, Türk askerleri sahip çıktı.

Yunan güçleri, mültecilere zulüm ediyor

Edirne'nin bir köyündeki eve yerleştirilip, ihtiyaçları karşılanan Suriyeli göçmenlerden Üdey Hassan (18), geçtikleri Yunanistan'da şiddet gördüklerini belirterek, "Biz dün akşam sınırdan geçtik. Yunan güvenlik güçleri bizi yakaladı.

Telefonları aldılar. Çantaları, paraları her şeyimizi aldılar. Bize otur dediler vurmaya başladılar. 'Hastane lazım' dedim kimse beni dinlemedi. Çünkü ayağım çok acıyordu. Bunu Yunanlar yaptı. Bizi geri gönderdiler. Türk askeri bizi aldı. Bu eve getirdi.

Yunan güçleri, mültecilere zulüm ediyor

Ekmek verdi, yemek verdi. Ayakkabılarımızı bile almışlardı. Türkler bize kıyafet verdi. Burada durmayız. Bize Türkler baktı, sahip çıktı. Burayı terk etmek istemiyoruz artık. Vatandaşlığımı alır almaz Türk askeri olacağım. Artık ben de Türk'üm" dedi.

'YUNAN ASKERLERİ ÇOK ZALİM'

Yunan askerlerinin ağır darp ettiği Suriyeli Ziyad Habbut, hastaneye gitmek istediğini ancak 3 gün bir odada aç ve susuz beklediğini ifade etti.

Habbut, "Ayakkabılarımı almışlardı ama Türk askeri bana ayakkabı verdi. Yunan askerleri her şeyimizi aldı. Paramızı kıyafetlerimizi yani elimizde ne varsa aldılar. Buraya ayakkabısız geldim.

Gördüğünüz bu ayakkabıları Türkler verdi. Yemek verdi, su verdi. Türkler çok iyi ama Yunanlar çok zalim" diye konuştu.

'TÜRK ASKERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ'

Türk askerinin kendilerine insan gibi davrandığını söyleyen İbrahim İbrahim (20), "6 gündür burada bekliyordum. Dün gece sınırı geçebildim.Yunan askerleri bizi tuttular. Çok dövdüler. Vurdular. Hiç acımadılar. Telefonları ve kıyafetlerimizi aldılar. Vurmaya devam ettiler. Daha sonra bizi denize attılar. Biz 55 kişiydik.

Her yerden insan vardı Pakistanlı, Filistinli, Suriyeli, Iraklı. Hepimizi alıp küçük bir yere koydular. Çok kötü bir yerdi. Temiz değildi. Bize yemek vermediler. Aç bıraktılar.

3 gün tuttular bizi, hiç yemek vermediler. 12-13 yaşındaki çocuklara bile acımadan vurdular. Kaybolmuş bir çocuk buldum,çok hastaydı. Elinden tuttum, beraber geldik. Burada akrabasını buldum.Çocuğu ona teslim ettim. Daha sonra Türk askerleri bize sahip çıktı. Geldiğimizde yağmur başlamıştı. Arabanın içinde oturduk. Yemek verdiler. Türk askeri bize iyi davrandı. Çok yağmur yağdığı için Türk askerleri bizi bu eve getirdi" dedi.

Öte yandan Edirne'deki Pazarkule Sınır Kapısından, Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenlerin, tampon bölge ve çevresinde bekleyişi sürüyor. Sınırın sıfır noktasında bekleyen göçmenlere zaman zaman Yunan güvenlik güçlerinin gaz ve ses bombalı müdahaleleri sürüyor.

Bugün Pazarkule ile Kastanias Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgede toplanan kadınlar ve çocuklar buldukları kartonlara, Türkçe ve İngilizce, "Lütfen kapıyı açın" diye yazarak eylem yaptı.

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 6.3.2020 15:56

İLGİLİ HABERLER