Asayiş
  • 31.5.2007 16:54

GASP, YANKESİCİLİK VE KAPKAÇA KARŞI POLİS TİMİ

Timlerin göreve başlaması ve emniyete hibe edilen 179 motosiklet ile 359 otomobilin teslimi nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde tören düzenlendi.
      Törende konuşan İçişleri Bakanı Güneş, devletin en temel fonksiyonlarından birinin güvenlik hizmeti olduğunu belirterek, "Güven Timleri" ve "Yıldırım Ekipleri" projesinin önleyici kolluk hizmetlerine canlılık ile yeni bir konsept getirmesi itibariyle fevkalade önem arz ettiğini söyledi.
      Güneş, toplumun güvenlik hizmetlerine hava ve su gibi ihtiyacı olduğunu ve kolluk kuvvetlerinin güvenlik hizmetlerini yerine getirirken modern çağın gerektirdiği her türlü imkanlar, araç ve gereçlerle takviye edilmesi gerektiğini vurguladı. Güneş, şöyle konuştu:
      "Önleyici kolluk hizmetlerinde de yoğunlaşarak yeni fikirlerde konseptler geliştirerek vatandaşımızın hayatını daha da kolaylaştırmak, huzur ve güven ortamı tesisinde başarı çıtasını daha da arttırmak mecburiyetindeyiz. Yerleşim birimlerimiz güvenle, huzurla yaşanabilir hale getirilmelidir. Bunun için de önleyici kolluk hizmetlerine ağırlık verilmesi fevkalade bir önem arz etmektedir. İşte bu proje bu amaçla geliştirilmiş bir projedir.
      Vatandaşlarımızı doğrudan tedirgin eden, neredeyse sokağa çıkamaz hale getiren gasp, kapkaç, yankesicilik gibi suçların önlenmesinde de biraz daha gayret göstermek zorunda olduğumuzu ifade etmek istiyorum ve yola çıkarken inanarak yola çıkmak, işi başarabilmenin en önemli şartıdır." Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Güneş, Bingöl’ün Genç ilçesinde trene yönelik saldırı sonucu ortaya çıkan mühimmatla ilgili soru üzerine, ele geçirilen silahlarla ilgili Cumhuriyet Savcısının nezaretinde hazırlık soruşturmasının devam ettiğini hatırlattı.
     
     EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ KÖKSAL
      Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da, "Güven Timleri" ve "Yıldırım Ekipleri" projesinin özünde, olayları meydana gelmeden önce önlemek, meydana geldikten sonra da suçluların hızla yakalanmasını sağlamak olduğunu söyledi.
      Köksal, Türkiye’nin suçları çözme ve suçluları bulma konusunda Almanya, Fransa, Avusturya gibi pek çok Avrupa ülkesinin önünde olduğunu dile getirdi.
      Törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünal Karaosmanoğlu katıldı.
     
     "GÜVEN TİMLERİ" VE "YILDIRIM EKİPLERİ"
      Emniyet Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan Asayiş Suçlarıyla Mücadele stratejisinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi projesi kapsamında, gasp, hırsızlık, dolandırıcılık, kapkaç ve yankesicilik gibi suçlarla daha etkili mücadele etmek için İstanbul’da göreve başlayan "Güven Timleri" halk arasında sivil olarak görev yapacak.
      "Çiçekçi, ayakkabı boyacısı, pizza dağıtıcı ya da alkolik gibi davranarak" görev yapacak olan ve törene de buna uygun giysilerle katılan timlere, resmi kıyafetli olarak hizmet verecek olan "Yıldırım Ekipler" de destek verecek.
      İçişleri Bakanı Bakanı Güneş, tören sonrası emniyetin Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) birimini ziyaret etti.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER