Asayiş
  • 16.1.2015 10:34

Gaspçı, kadını bu hale getirdi

Adana'da çantasını çaldığı kadını yerde sürükleyip gözüne yumruk atan gaspçı, olaydan 10 dakika sonra yakalandı.
 

Adana'da gaspçı dehşeti adana,dehşet,gasp

Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi Yenibaraj Mahallesi'nde meydana gelen olayda, bir kişi, Dilberler Sekisi mevkiinden Çevre Yolu'na doğru yaya olarak yürüyen Yüksel Kanlı adlı kadını takip etmeye başladı.

ÖNCE SÜRÜKLEDİ SONRA YUMRUKLADI
Şahıs etrafta kimsenin olup olmadığını kontrol ettikten sonra peşinden koştuğu kadının kolunda asılı bulunan çantasını çalmak istedi. Ancak kadın çantasını bırakmadı. Bunun üzerine şahıs, çantayı almak için çekmeye devam edince kadın yere düştü. Buna rağmen kadın çantayı bırakmayınca yerde sürüklenmeye başladı. Kendisine direnen kadının gözüne yumruk atan şahıs, çantayı alıp Ziyapaşa Mahallesi yönüne kaçtı. Gözü moraran yaralı kadın ise yerde acılar içinde kaldı.

GASPÇININ PEŞİNE VATANDAŞ DÜŞTÜ
Bu arada, eski baraj kapaklarının bölgeden olayı gören Alaaddin Özen, gaspçının peşinden koştu. Özen, şahsın kaçtığı istikamete doğru koşarken diğer vatandaşlar da hem kadına yardım etti hem de polise olayı haber verdi.

Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri eşkalini aldığı gaspçının kaçtığı mahalleyi abluka altına aldı.
Bu arada, Alaaddin Özen, gaspçının kaçarken attığı ve içinde 20 lira para bulunan çantayı alıp gaspçı mağduru kadına getirdi.
Polis olaydan 10 dakika sonra gaspçıyı saklandığı evde gözaltına aldı.

KADIN GÜÇLÜKLE AYAKTA DURABİLDİ
Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamayan Yüksel Kanlı ayakta güçlükle dururken eşini arayarak olayı haber verdi. Polisler de yaralı kadını hastaneye götürmek için ekip aracına doğru götürdü. Bu sırada kadın yere düşme tehlikesi geçirdi.

Aldığı darbeler nedeniyle zor anlar yaşayan kadını polis biran önce hastaneye götürmek istedi. Ancak yaralı kadın kocasının gelmesini bekledi. Bu sırada olay yerine kadının eşi de koşarak geldi. Kocası, "Bu ne. Sana ne olmuş böyle. Zanlıyı yakaladınız mı" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.
İsmi öğrenilemeyen kocası, "Hemen hastaneye götürelim" diyerek polis aracına binip eşini Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan müdahalede kadının aldığı darbe nedeniyle yüzünde kırıklar tespit edildi.

TAKSİCİYİ GASP ETTİ SERBEST KALDI
Bu arada kadını sürükleyip darp ettikten sonra gasp eden kişinin 18 yaşındaki Erkan B. olduğu belirlendi. Erkan B'nin bir hafta önce arkadaşı, E.İ. (17) ile birlikte gece Alidede Mahallesi'nde yolcu bekleyen Sefa Sevimli'nin kullandığı taksiye binerek "Annemiz hasta, onu alıp hastaneye götüreceğiz" diyerek Çamlıbel Mahallesi'nde aracı durdurduğu, araçtan indirdikleri sürücüyü tekmeleyip ve yumruklayarak cebindeki 35 lira parayı gasp ettikleri ortaya çıktı.

Adliyeye sevk edilen E.İ. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken Erkan B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erkan B’nin uyuşturucu bağımlısı olduğu bu nedenle gasp yaptığı öğrenildi. Erkan B. "nitelikli yağma" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 

FATİH KEÇE
ADANA 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER