Gündem
  • 31.7.2008 00:00

GAZETECİNİN 'DARISI BAŞINIZA' SÖZÜNE TÜRK'TEN İLGİNÇ YANIT!..

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararıyla ilgili olarak, ''Anayasa Mahkemesi demokrasi açısından önemli bir sınav verdi'' dedi.
Türk, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, iradesiyle parlamentoda grup oluşturmuş, hatta hükümet olmuş partilerin kapatılmasının, demokrasi açısından gerçekten büyük zararlar getiren bir noktaya taşındığını söyledi.
''Anayasa Mahkemesi demokrasi açısından önemli bir sınav verdi'' diyen Türk, şöyle devam etti:
''Toplumsal realiteyi, çağı ve değişimi gözününde tutan Anayasa Mahkemesi, önemli bir karar verdi. Tabii en önemlisi Sayın Başkanın yaptığı açıklamadır. Parti kapatılmalarına karşı olduğunu, değişimi, dönüşümü, çağdaş dünyayı gözününde tutarak Parlamentoya, siyasi partilere mesaj verdi ve gerçekten çağdaş değerleri içinde barındıran bir mantık açıklaması ve parti kapatılmasının sona erdirilmesini gözününde tutarak bir çağrısı oldu. Bence bu çok önemli. Siyasilere düşen görev, gerçekten bugün Sayın Başkanın yaptığı açıklama doğrultusunda çağdaş dünyada, bütünleşmeyi sağlayacak hem anayasa hem siyasi partiler yasası hem de demokratik değerleri içinde barındıran bir mantığı, bir anlayışı öne çıkarmasıdır.'' DTP Genel Başkanı Türk, demokratik siyaset adına sevindiğini ifade ederek, ''Bu AKP'nin yanlışı yok anlamına gelmemelidir. Halkın iradesine sahip çıkma anlamında verilmiş bir karardır, hayırlı olsun'' diye konuştu.
Bir gazetecinin, ''Darısı başınıza'' şeklindeki sorusuna ise Ahmet Türk, ''Cana gelmesin, mala gelsin'' şeklinde esprili cevap verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER