Gündem
  • 1.8.2020 11:54

Gaziantep'de camide uygunsuz video çeken kadın yakalandı

Gaziantep halkı büyük tepki gösterdi...Gaziantep'te Camide Fotoğraf Çeken Kadın Gözaltına Alındı..

Camilere ayakkabı ile girip fotoğraf çektiren ve bu fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Olayı Gaziantep Valisi Davut Gül Twitter hesabından paylaştı.

Cami içerisinde ayakkabıyla görüntü çekip sosyal medya uygulaması üzerinden paylaşım yapan B.O. Tespit edilerek TCK.153 kapsamında İbadethane ve Mezarlara Zarar Vermeden suç duyurusunda bulunulmuştur. Adli ve idari süreç devam etmektedir.
 
153 MADDE NEYİ HÜKMEDİYOR
 
TCK Madde 153. (1) İbadethanelere, bunların eklentilerine, buralardaki eşyaya, mezarlara, bunların üzerindeki yapılara, mezarlıklardaki tesislere, mezarlıkların korunmasına yönelik olarak yapılan yapılara yıkmak, bozmak veya kırmak suretiyle zarar veren kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır
 
SON DAKİKA...VALİLİKTEN AÇIKLAMA
 

T.C.
GAZİANTEP VALİLİĞİ
İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

BASIN AÇIKLAMASI (2020-…)

Bir sosyal medya uygulaması üzerinden B.O. isimli şahsın camide İslam dininin gerekleri ile bağdaşmayan paylaşımda bulunması üzerine Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapılan araştırma sonucunda şahsın kimliği tespit edilmiştir. Kimliği tespit edilen B.O.'ya Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından İbadethane ve Mezarlara Zarar Verme suçundan işlem yapılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur

 


Camide uygunsuz videolar çeken kadın yakalandı

Güncellenme Tarihi : 1.8.2020 12:02

İLGİLİ HABERLER