Ekonomi
  • 30.10.2012 19:45

Geç teslim edilen TOKİ konutlarında tazminatlar ödeniyor

TBMM (AA) -      Bayraktar, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt'un yazılı soru önergesini yanıtladı.
     TOKİ projeleriyle ilgili dava sayılarını en aza indirmek için konut alıcıları ile TOKİ arasında imzalanan sözleşmelerde teslim süresinin 24 aya çıkartıldığını ve ilgili kanun hükmü çerçevesinde azami teslim süresinin 30 ayı geçemeyeceğini ifade eden Bayraktar, konut teslimlerindeki gecikmeden dolayı hak sahiplerine 15 Ekim 2012 tarihi itibariyle ödenen tazminat tutarının 109 milyon 195 bin 492 TL olduğunu kaydetti.
    
     -''Mahkemelerce hükmedilen tazminatlar ödeniyor''
    
     TOKİ projelerinde konutların geç teslim edilmesi veya buna bağlı sebeplerle, 26 Eylül 2012 tarihi itibariyle alıcılar tarafından açılmış 21 bin 127 tazminat davasının bulunduğunu belirten Bayraktar, ''Bu davalar sonucunda mahkemelerce hükmedilen tazminatlar alacaklısına ödenmektedir'' dedi.
     Bakan Bayraktar, eksik ve kusurlu işlerle ilgili davalar konusunda ise şu bilgileri verdi:
     ''Bu davalardan geç teslimle ilgili olanlar, süresinde teslim edilmeyen konutlara ilişkin olduğundan, davalar aleyhe sonuçlanmaktadır. Eksik ve kusurlu işe ilişkin açılan davalarda ise dava derhal yükleniciye ihbar edilmektedir. Yargılama neticesinde TOKİ aleyhine tazminat hükmedilmesi durumunda yükleniciye rücu edilmekte ya da eksik ve kusurlu işlerin yüklenicisi tarafından giderilmesi sağlanmaktadır.''
    
     Muhabir: Ali Eyvaz
     Yayıncı: Kudret Topçu

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER