Eğitim
  • 31.5.2006 17:08

GEÇİCİ SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE MÜJDE!

UĞUR ALICI
ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 10 ay çalıştırıldıktan sonra işten çıkartılan geçici sözleşmeli öğretmenlerin gelecek Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılacak kararnameyle sürekli sözleşmeli statüsüne alınacağını bildirdi. Çelik, "Bu kapsamdaki öğretmenler artık yaz aylarında da maaş olacaklar" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Çelik, 2006 yılı öğretmenlerin illerarası yer değiştirme suretiyle atama işlemi nedeniyle Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törene katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, göreve başladığı ilk günlerde Personel Genel Müdürlüğü'nden, eski adıyla Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu'ndan (APK) istediği personel sayılarının birbirinden farklı geldiğini belirterek, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetim Bilgi Sistemi (İLSİS) ile bütün bilgileri zapturapt altına aldıklarını kaydetti. Sistemle il ve ilçeler bazında branş fazlalıklarını rahatça belirlediklerini belirten Çelik, bazı branşlardaki fazlalıkların ise geçmiş dönemlerin tortusu olduğunu ifade etti.
Bakan Çelik, özellikle geçici sözleşmeli öğretmenlerin merakla beklediği statü değişikliğine ilişkin açıklamalar da yaptı. Çelik, Devlet Memurları Kanunu'nun 4/c maddesi kapsamında geçici sözleşmeli olarak çalıştırılan ve 10 ay çalıştırıldıktan sonra giriş-çıkış yaptırılan öğretmenlerin aynı kanunun 4/b kapsamına alınacağını belirterek, böylelikle bu öğretmenlerin geçici statüden sürekli statüsüne alınacağını söyledi. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı personelinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın tamamlandığını, gelecek haftaki Bakanlar Kurulu toplantısında düzenlemeye ilişkin kararnamenin imzaya açılacağını ifade eden Çelik, "Bu öğretmenlerimiz artık 10 ay çalışıp çıkış-giriş yapmayacak. 4/b kapsamına alınarak 12 ay çalışıp yaz aylarında da maaşlarını alacaklar" dedi.
Çelik, sözleşmeli öğretmen olarak çalışan personelin yeterli puan almaları durumunda Ağustos ayında gerçekleştirecekleri öğretmen atamalarına da başvurabileceğini, atanmaları durumunda kadrolu öğretmen olarak çalıştırılabileceklerini söyledi.
Çelik, bugün gerçekleştirecekleri 2006 yılı öğretmenlerin iller arası yer değiştirme işlemi kapsamında başvuranların yüzde 50'sine olumlu yanıt verebileceklerini belirterek, başvurularda kişilerin kendi tercihlerini esas aldıklarını kaydetti. Çelik, yer değişikliği yapılacak öğretmenlerin 1 Eylül itibariyle görev yerlerinde olacaklarını vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 Eylül itibariyle personel hareketliliğini bitireceğini ifade eden Çelik, 1 Eylül'den itibaren kimsenin Bakanlığa başvurarak tayin talebinde bulunmamasını isteyerek, "1 Eylül'e kadar 2006-2007 eğitim-öğretim yılında hangi öğretmen nerede çalışacaksa belli olacaktır" açıklamasında bulundu.
Bakan Çelik'in konuşmasının ardından yer değişikliği işlemi gerçekleştirildi. İşlem sonucunda isteğe bağlı ve zorunlu olmak üzere 12 bin 198 öğretmenin yeri değiştirildi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER