Gündem
  • 19.1.2014 16:31

Gediz’de 5 bin çiftçi yağmur duasına çıktı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Ocak ayının sonuna doğru gelinmesine rağmen beklenen yağmurların yağmaması üzerine tüm çiftçiler ilçe merkezinde yağmur duasına çıktı.

Gediz Belediyesi ve sivil toplum örgütleri işbirliği ile kurak geçen mevsim nedeniyle Adnan Menderes Yaşam Parkı’nda yağmur duası düzenlendi.
Uzun zamandan beri köy ve beldelerde yapılan yağmur dualarının ardından, ilçe merkezinde geniş kapsamlı yağmur duası düzenleneceğini duyan binlerce çiftçi Gediz Adnan Menderes Yaşam Parkı’na akın etti.
Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Ali Değirmenci, Ulucami İmamı Ahmet Akşen ve din adamlarının hazır bulunduğu yağmur duası, parkta topluca kılınan öğle namazının ardından gerçekleştirildi.
Gediz merkez ve çevre köylerde tarım ve hayvancılıkla uğraşan kadın, erkek ve çocuklarla birlikte yaklaşık 5 bin çiftçinin katıldığı yağmur duası öncesi din adamları tarafından Kuran okundu.
Dada sonra yağmur duası hakkında bir konuşma yapan Gediz Ulucami İmamı Ahmet Akşen, yıllar boyu İslam geleneklerinde yer edinmiş olan yağmur duasının kabul olması için tüm Müslümanların birbirini severek kucaklaması gerektiğini söyledi.
Ulucami İmamı Ahmet Akşen, şu şekilde konuştu:
“Değerli müminler, duamızın kabul olması için, Allah rızası için hepimiz birbirimizi hakkımızı helal edelim” dedi. Vatandaşlar da, “helal olsun” diye seslendi.
İmam Ahmet Akşen, “Şimdi herkes yanındaki ile şöyle bir kucaklaşsın. Allah rızası için birbirimizle kucaklaşalım, ondan sonra dua edelim.”
İmam Akşen’in bu isteği üzerine tüm vatandaşlar birkaç dakika birbiriyle kucaklaşarak güzel bir sevgi ve muhabbet tablosu ortaya çıkardılar.

Daha sonra din adamları tarafında sırayla yağmur duaları edildi. Çiftçilerden kimisi ellerini gökyüzüne, kimisi de yere doğru açarak yağmur duasına katıldılar.
Yağmur duasının ardından tüm katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.

MEHMET ALTINTAŞ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:22

İLGİLİ HABERLER