Spor
  • 29.9.2014 15:06

Gekas Süper Lig'e damga vurdu

AKHİSAR BELEDİYESPORLU GEKAS: "KRALLIKTA GÖZÜM YOK"

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye attığı 2 golle Akhisar Belediyespor'un liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştıran Yunanlı yıldızı Theofanis Gekas, gol krallığıyla ilgili konuşmanın erken olduğunu söyledi.
Kariyerinde daha önce Yunanistan'da Panathinaikos, Almanya'da ise Bochum formalarıyla gol krallığı yaşayan, bu sezon ise 4 maçta fileleri 6 kez sarsarak Süper Lig'deki 15 takımdan daha çok gol atan Gekas, Fenerbahçe maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Benim için önemli olan gol krallığı değil, takımın başarısı ve maçları kazanmak" demişti.

Kulübüyle 2 yıllık sözleşmesi bulunan 34 yaşındaki santrfor, "Futbolu bırakmak için daha çok erken olduğunu düşünüyorum. Akhisar'da mutluyum. Faal sporu bırakınca futbolla ilgili birşey yapmak istiyorum" dedi.

KANARYA'YA İKİNCİ ŞOK
Türkiye kariyerinde 54 maçta 39 gol kaydeden Theofanis Gekas, son 4 sezonda Fenerbahçe'ye 5, Beşiktaş'a 3, Trabzonspor'a 1 gol atarken, Galatasaray ağlarını sarsmayı başaramadı. Yunanistan'daki lakabı "Gol Tanrısı" olan Gekas, 2 Şubat 2012'de, Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanan lig maçında Samsunspor formasıyla Fenerbahçe'ye 3 gol atmış, Samsunspor müsabakayı 3-1 kazanmıştı.


Ülkemizde top koşturduğu önceki 3 sezonda ailesini Türkiye'ye getirmeyen Gekas'ın, ilk kez bu sezon eşi Vasso Gekas ile biri erkek, diğeri kız olan ikizleri Nikolaos ve Mikaela-Lamprini'yi de yanına aldı.

Ailesine İzmir'de ev kiralayıp kamplar dışında tüm zamanını eşi ile çocuklarına ayıran Gekas, geçen hafta DHA'yla (Doğan Haber Ajansı) yaptığı röportajda İzmir'i çok sevdiğini belirterek, "Ailem burada çabuk ısındı. Onların yanımda olması da performansımı olumlu yönde etkiledi" dedi. Yunanlı futbolcu, ısrarlarla rağmen eşi ve çocuklarıyla birlikte fotoğraf çektirmeye de yanaşmadı.

SÜPER LİG'E GEKAS DAMGASI

Fenerbahçe ağlarını iki kez sarsarak gündeme damgasını vuran Thefanis Gekas, 4 maçta attığı 6 golle krallık yarışında zirvedeki yerini sağlama alırken Türkiye'de forma giydiği son 4 sezon itibariyle, en skorer ikinci futbolcu unvanını kazandı. Son 4 sezonda Trabzonspor ve Galatasaray adına 55 gol kaydeden Burak Yılmaz'ın ilk sırada yer aldığı değerlendirmede Samsunspor, Torku Konyaspor ve Akhisar Belediyespor formaları altında oynadığı 54 maçta 39 gol kaydeden Gekas, 2'nci durumda bulunuyor. Yunanlı golcünün ardından 3'üncü sırada ise 38 kez gol sevinci yaşayan Fenerbahçeli Sow var.

GEKAS'IN TÜRKİYEDE'Kİ GOLLERİ

2011-12 Samsunspor ...................... 11 maç 8 gol

2012-13 Akhisar Belediyespor .......... 15 maç 12 gol

2012-14 Torku Konyaspor ................ 24 maç 13 gol

2013-14 Akhisar Belediyespor........... 4 maç 6 gol


Ergin KARATAŞ - İZMİR / DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:26

İLGİLİ HABERLER