Asayiş
  • 9.1.2015 09:13

Geldi, kapısını açtı, ateşe verdi

Pendik'te park halindeki servis minibüsü bir kişi tarafından kundaklandı. Kısa sürede alev topuna dönen araç kullanılamaz hale geldi. Kundaklanma anı ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, saat 00.45'te Pendik, Dolayoba Mahallesi'nde meydana geldi. Satılmış Çolak'a ait park halindeki 34 ZE 492 plakalı servis aracı, kimliği belirsiz bir kişi tarafından kundaklandı. Olay anı ise apartmandaki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Kameralara yansıyan görüntülerde, yüzü atkıyla kapalı bir kişi aksayarak aracın yanına geliyor. Daha sonra kapıyı açıp minibüsün içine yanıcı madde döküyor. Aracı ateşe veren şüpheli olay yerinden hiçbir şey olmamış gibi uzaklaşıyor. Kısa sürede araç alev topuna dönüyor. Alevleri gören araç sahibinin yakınları sokağa fırlıyor. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan aracı kısa sürede söndürüyor.

"DÜŞMANIMIZ FALAN YOK"

8 ay içinde apartmanları önünde, ailesine ait 3 servis minibüsünün kundaklandığı belirten araç sahibinin yeğeni Gökhan Çolak, "Bizim bu 7-8 ay içinde kundaklanan 3'üncü aracımız. İlk aracımız yandıktan sonra apartmana kamera taktırdık. Bunun sorumlusu kimse bulunsun istiyoruz. Hiçbir şey yapılmıyor, bu adamlar gelip rahat rahat arabalarımızı yakıyor. Pendik'te 3 araba yakılıyor, hepsi bizim aracımız. Düşmanımız falan yok. Ne olduğunu bilmiyoruz, kimsenin bizimle şahsi bir husumeti yok. Ama gelip neden bizim arabalarımızı yakıyorlar. Sorumlusu bulunmuyor ondan dolayı böyle oluyor. Hiçbir karşılığını alamıyoruz biz. Bize diyorlar ki alın bu aracınızı, hurdayı güle güle kullanın. Biz paramızı verip başka araçlar almaya çalışıyoruz, onun borçlarını öderken de bu yanıyor" dedi.

POLİS ŞÜPHELİYİ ARIYOR

Kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, olayı gerçekleştirdikten sonra kayıplara karışan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:00

İLGİLİ HABERLER