Spor
  • 30.3.2019 00:14

Gelecek sezon Fenerbahçe'de

Spor Toto Süper Lig'de 26 hafta sonunda topladığı 31 puanla küme düşme hattının 4 puan üstünde yer alan Fenerbahçe, gelecek sezonun transfer çalışmalarına başladı. Önümüzdeki sezondan itibaren uygulanacağı iddia edilen 6+2+2 yabancu kuralı nedeniyle yerli transferine ağırlık vermesi beklenen sarı-lacivertliler, yıldız isim ile anlaşma sağladı.

Spor Toto Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe, ligin 26. haftasında sahasında ağırladığı Sivasspor'u 2-1 mağlup ederek rahat bir nefes aldı.

Bu sezon için hedefini beşincilik olarak belirleyen sarı-lacivertlilerde gelecek sezon hedef mutlak şampiyonluk.

Sezon başında yaptığı transfer hatalarını tekrarlamak istemeyen sarı-lacivertliler, transferde ince eleyip sık dokuyor.

Bu doğrultuda çalışmalarına başlayan teknik direktör Ersun Yanal'ın transfer listesi şekillenmeye başladı.

Sarı-lacivertlilerin transferdeki öncelikli hedeflerinden birisi ise forvet transferi.

Sezon başında kadrosuna kattığı Slimani ve Frey'den istediği performansı alamayan, Soldado ile de yola devam devam etmeyi düşünmeyen Kanarya'nın en az 2 forvet takviyesi yapmayı planlıyor.

Yabancı takviyesi için arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, gelecek sezondan itibaren uygulanacağı iddia edilen 6+2+2 yabancı kuralı nedeniyle yerli transferine de ağırlık verecek.

Yerli oyuncu arayışını hızlandıran sarı-lacivertliler, ilk imzayı attırıyor.

Skorer'in haberine göre, Fenerbahçe'nin İspanya La Liga'da futbol hayatını sürdüren 21 yaşındaki forvetin transferinde çok önemli mesafe katettiği öğrenildi.

Kanarya'nın hem oyuncunun menaceri ile hem de Enes'in bonservisini elinde bulunduran Villarreal Kulübü'yle temas kurduğu gelen bilgiler arasında.

İki yıl önce Manchester City'den Villarreal'e transfer olan Enes Ünal, ilk sezonunda iki aylığına Levante'ye kiralanmış, sezonu Villarreal'de tamamlamıştı.

Enes bu sezon ise Villareal'de hiç oynamadı, sezon başında kiralık olarak Valladolid'in yolunu tuttu, ancak 20 takımlı ligde 16. sırada bulunan yeni takımında da son dönemde yedek kaldı.

Valladolid'de 24 maçta 3 gol bulan Enes, La Liga'da 14 haftadır skor üretemiyor.

İspanya'da umduğunu bulamayan ve performans düşüklüğü nedeniyle A Milli Futbol Takımı kadrosuna da giremeyen 21 yaşındaki oyuncunun menajeri ile yapılan ilk görüşmede büyük oranda anlaşma sağlandığı bildirildi.

Villarreal'in de transfere olumlu yaklaştığı kaydedilirken, Enes'in önümüzdeki sezon kiralık olarak Fenerbahçe kadrosuna katılacağı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 30.3.2019 00:19

İLGİLİ HABERLER