Asayiş
  • 19.7.2009 17:40

GENÇ KIZDAN ÖZ BABASINA TECAVÜZ İFTİRASI !

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde oturan S.İ. adlı genç kız, geçen sene Kocaeli'nde oturan dayısı ve yengesine, 4 çocuklu inşaat işçisi olan babası A.İ.'nin kendisine 2003 yılından beri tecavüz ettiğini söyledi. Daha sonra ilçeye geri dönen genç kız, yakınlarıyla birlikte savcılığa başvurunca baba A.İ. gözaltına alındı. Baba, `Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla tutuklanırken, S.İ. ise Sakarya Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü'ne yerleştirildi.

S.İ., Kaynarca Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadesinde, "Babam 2003 yılının yaz aylarında annemi teyzeme yolladı. Evde bir tek ikimiz vardık. Ben banyoya girdiğimde o da peşimden gelerek bana tecavüz etti. Daha sonra da bunu birisine söylediğimde beni öldüreceğini söyledi. Daha sonra yine evde kimse yokken sık sık bana saldırıda bulunarak, tehdit edip tecavüz etti" dedi.

Kızının suçlamalarına maruz kalan baba A.İ. ise öz kızına tecavüz ettiği iddiasını kabul etmezken, genç kız söz konusu iddianın doğru olup olmadığının araştırılması için Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

Yapılan muayenede herhangi bir tecavüz bulgusuna rastlanmayan genç kız, bu kez de akıl sağlığının tespit edilmesi için Kocaeli üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gönderildi. Burada yapılan kontrollerde kızın doğumundan itibaren zeka geriliğine sahip olduğu ve söz konusu iddiasından dolayı ruh sağlığının bozulmadığı tespit edildi. Bunun üzerine tutuklu bulunan baba 2 Şubat 2009 tarihinde tahliye edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın karar duruşmasında genç kızda tecavüz bulgularına rastlanılmazken, S.İ. mahkemede verdiği ifadesinde, babasının kendisini evden çıkartmadığını ve erkek arkadaşı Y.B. ile görüşmesine izin vermediği için iftira attığını söyledi.

TELEVİZYONDA İZLEDİĞİNİ YAPTI
Kendisinin erkek arkadaşı Y.B.'ye kaçtıktan sonra babasının onu alarak Kocaeli'nde oturan dayısına göndermesine kızdığını söyleyen S.İ. televizyonda izlediği bir olayın benzeri iftirayı kullanarak babasına iftira attığını kabul etti.

Mahkeme heyeti tanıkların ifadelerini de dinlerken, Cumhuriyet Savcısı ifadeleri ve hastane raporlarını göz önünde bulundurarak tutuklu yargılanan baba A.İ.'nin beraatını istedi. Mahkemede son savunmasını yapan baba kızının kendisine iftira attığını tekrarlayarak "Yaptı böyle bir cahillik. Ne yapalım daha çocuk" dedi. Mahkeme baba A.i. için beraat kararı verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:12

İLGİLİ HABERLER