Sağlık
  • 28.11.2012 23:15

Genç kızları mutlu edecek haber...

Dans etmenin, ergenlik çağındaki genç kızların kendilerini daha iyi hissetmesini sağlayabileceği belirlendi.
     İsveç'te yapılan araştırma, 8 ay dans kursuna giden genç kızların kurstan sonra daha iyi hissettiğini ve dansın olumlu etkisinin bir yıl devam ettiğini gösterdi.
     Dans öğretmeni ve fizik tedavi uzmanı Anna Duberg ile ekibinin imza attığı araştırmada, ergenlik çağında ''dengesiz ruh haline'' sahip genç kızların dans sayesinde kendilerini daha iyi hissettiği ve bu kritik yaş döneminde stresin azaldığı belirtildi.
          Genç kızlardan yarısı dans programına katılırken, diğer yarısı ise dans dersi almadı.
     Çağdaş, Afrika ve modern caz dans kursları 8 ay boyunca haftada 2 kez verildi. 15 dakika ısınma, 40 dakika dans, gevşeme, masaj ve rahatlama bölümlerinden oluşan kursta belli bir süre de katılımcıların kendi koreografilerini hazırlamaları istendi.
     Genç kızlar, sağlık durumları konusunda ayrıntılı bir anketi düzenli olarak doldurdu. 8 aydan sonra dans kursuna katılanların durumunda iyileşme görüldü. Olumlu etkinin kursun bitiminden bir yıl sonra da devam ettiği belirlendi.
     Örebro Üniversitesi'nden araştırmacılar, katılımcıların okul baskısı olmadan, eğlence ve rahatlama anları yaşadığını ve yeni arkadaşlar edinme fırsatı yakaladığını vurguladı.
     Araştırma, ''Archives Of Pediatrics Adolescent Medicine'' dergisinde yayımlandı. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER