Gündem
  • 1.9.2007 13:56

GENÇ SUBAYLARIN AİLELERİ GÜL'Ü KUCAKLADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ilk kez geldiği İstanbul’da sabah Hava Harp Okulu’ndaki diploma törenine katıldı. Tören alanına ilk gelen Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ve eşi, tribünlerden büyük alkış aldı. Törende TBMM Başkanı Köksal Toptan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve kuvvet komutanları eşleriyle birlikte yer aldı. Cumhurbaşkanı’nın gelişi anons edilince, Gül için de uzun süren bir alkış tufanı koptu. Önceki yıllarda Cumhurbaşkanı tören alanının uç kısmında askeri törenle karşılanıp, kıtayı selamlıyordu. Bu defa böyle bir uygulama yapılmadı. 1 saati aşkın süren tören boyunca Gül ile Büyükanıt birkaç kez kısa süreli sohbet etti. Bazı konuşmalarda Büyükanıt’ın Gül’ü başıyla onayladığı gözlendi.

Dönem birincisi Teğmen Fatih Şen’in diplomasını Cumhurbaşkanı Gül verdi. Ardından TBMM Başkanı Köksal Toptan, Org. Büyükanıt ve diğer komutanlar okulu dereceyle bitirenlere diplomalarını verdi. Diploma vermek için yerinden kalkan Büyükanıt ve komutanlar Cumhurbaşkanı Gül’ü selamladı.

Protokol geçit resminin ardından Türk Yıldızları’nın gösterisini izlemek için tören alanına indi. Büyükanıt ve komutanlar, tören

alanında Gül’den ayrı bir yerde gösteriyi izlemeyi tercih etti. Büyükanıt, uçuş gösterisini 10 dakika kadar izledikten sonra tören alanından ayrıldı. Gül ise Büyükanıt’tan yaklaşık yarım saat sonra resepsiyonun verildiği kısma geçti. Bu sırada tören alanındaki vatandaşlar Abdullah Gül’ün yanına gelerek onu tebrik etti ve birlikte fotoğraf çektirdiler.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER