Spor
  • 30.11.2007 12:59

GENÇLERBİRLİĞİ VE G.OFTAŞ KULÜPLER BİRLİĞİ VAKFI'NDAN ÇEKİLDİ

Gençlerbirliği ve Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Kulüpler Birliği Vakfı’ndan çekildi.
      Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün yapılan Kulüpler Birliği Olağan Genel Kurulu’nda başkan adayı olması için yoğun baskı yapıldığını belirterek, "Ben Kulüpler Birliği Başkanlığı’na çok mu meraklıyım. Ama 2 senedir Kulüpler Birliği hiçbir şey yapmadı. Beşiktaş yöneticisi Kenan Öner’e, OFTAŞ maçına geldikleri zaman, ’Arkadaşlar Kulüpler Birliği başkanı olmamı istiyorlar’ diye söyledim. Kenan Bey, ’İlhan ağabey, sen olduktan sonra biz her şeyimizle yanındayız’ dedi. Özellikle de ben 10 gündür sayın Canaydın’ı arıyorum. Canaydın bana dese ki, ben adayım, benim Don Kişot gibi ortaya çıkmama gerek yok. Ben zaten şartlı olarak bu işe talibim.
      Burada mali, hukuki ve teknik kadro olarak bir profesyonel kadro oluşturmamız lazım. Bana 100 milyar maaş verseniz bu işi yapamam, ama profesyonel kadroyu, Ankara’da olduğum için kurarım. Hem havuzla hem federasyonla olan sıkıntılarımızı gidermek için çalışacak profesyonel arkadaşlar olsun istedim" diye konuştu.
      Cavcav, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın’ın rahatsızlığını bildiği için konuyu Adnan Polat ile görüştüğünü dile getirerek, şunları söyledi:
      "Adnan Polat’a 10 gün evvel Sayın Canaydın aday olacaksa ben olmayayım dedim. Adnan Polat bana, ’İlhan ağabey mümkün değil, başkanın pek keyifi yok, doğru dürüst kulübe gelemiyor. Kulüpler Birliği başkanlığı görevini sürdüreceğini pek zannetmiyorum’ dedi. Ben de kendisine ’Yine de sen bir konuş da bana haber ver’ dedim. Dün, adaylığımı açıkladıktan sonra, ’İlhan ağabey üzgünüm, ben söyledim ama maalesef sayın Canaydın da aday’ dedi. Ben Canaydın’a, ’Çok saygı duyduğum birisin, gel seni Kulüpler Birliği Onursal Başkanı yapalım, sen bu işi yapacak durumda değilsin’ dedim. Birşey de yapmadı zaten. ’Yok’ dedi, ’Biz seni onursal başkan yapalım’ diye konuştu"
     
     CAVCAV, AZİZ YILDIRIM’I ÖRNEK ALDI
      İlhan Cavcav, daha önce Kulüpler Birliği Vakfı’ndan istifası nedeniyle eleştirdiği Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı örnek göstererek, vakıftan istifa nedenlerini şöyle açıkladı:
      "Ben 30 senedir bir kulübün başkanıyım. Futbolun duayeni olmuş birisiyim. Şimdi kalkıp, ’Yok arkadaş ben çekildim’ demem doğru olmaz.
      Öyle düşündüm ki, beni başkan adaylığı için teşvik eden Rize, Ankara Büyükşehir, Gaziantep, Kasımpaşa başta olmak üzere birçok kulüp, ’Aman sen başkan ol’ diyenler gitti, karşı tarafa oy verdiler. Bu emanetçi arkadaşlarım beni ortaya atıp, hepsi bana çekimser davrandı. Şu anda hem Gençlerbirliği, hem de Gençlerbirliği OFTAŞ Spor olarak, Kulüpler Birliği Vakfı’ndan istifa ediyoruz. Kulüpler Birliği benim için artık ölmüştür. Nasıl Fenerbahçe Kulübü Başkanı sayın Aziz Yıldırım gittiyse, ben de ayrılıyorum. Onlar kabul ederler, etmezler, ancak ben istifa ediyorum."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER