Sağlık
  • 31.8.2008 05:50

GENÇLİĞİN SIRRI GÖBEKTE SAKLI!..

Bıçak altına yatmadan, kansız-ağrısız, dikişsiz bir şekilde kırışıklıklarınızdan kurtulmak ister misiniz? Yanıtınız 'evet' ise mutlaka Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik-Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar'la görüşmelisiniz. Öyle şeyler anlattı ki Prof. Dr. Karacalar; duyduklarıma inanmakta zorluk çektim. İşte Prof. Dr. Karacalar'ın 'estetikte devrim' diyebileceğimiz yöntemi ve açıklamaları... "Kök hücrelerle ilgili çalışmalar uzun yıllardır yapılıyor. Ama göbek yağında ve bacak diz kapağı arkasındaki yağda kemik iliğinde olandan bin kat daha fazla kök hücre bulunduğunu yeni keşfettik. Bu bulgular bir anda yağ hücrelerinin ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Bu inanılmaz hücreler, insan bedenindeki tüm dokulara dönüşebiliyor. Kendilerini sonsuz klonlayabildiği için ölümsüzler.
'TAMAMEN DOĞAL'
Kök hücreden zengin yağ hücresi ile gençleşme sağlıyorum. Bunun bilimsel adı adı 'volumetrik rejuvenasyon' yani gençleşmedir. Herhangi bir uyuşturucu, damar büzücü, yağa zarar verici madde karıştırmadan, saf olarak yağ hücrelerini kök hücresiyle birlikte alıyorum. Benim tekniğim bu; 'no-touch'. Yanlış teknikte hücre hasar görür, başarı şansı düşer. Bu yöntemi 35 yaş üzeri herkese uyguluyorum. 5-7 yıl arası kalıcılığı var. Bu süre sonrası yeniden tekrarlanabilir. Nasıl olsa kök hücre ve yağ hücresi vücutta hiç tükenmiyor. Burada önemli olan yüzün tamamen sarkmadan uygulamanın yapılması. Kök hücreden zengin yağ hücresi gençleşmede olduğu kadar, yaraların iyileşmesinde de kullanılıyor. Bana, 'Beni gençleştirin' diyerek gelen bir kişi için izlediğimiz yol şöyle:
UYGULAMA AŞAMALARI
Önce analiz ediyoruz. Cilt yaşı, gerekirse anti-aging check-up yapıyoruz. Cilt analizi, cilt kalitesi ve lekelerine bakılıyor. Fotoğraflar çekiliyor, büyük boy duvara yansıtıyoruz. Ölçümlerini karşılaştırıyoruz. Kontürleri ve açıları tespit ediyoruz. Nereye, ne kadar vereceğimize karar veriyoruz. Bu rastgele dolgu gibi bir şey değil. Yüzünüzün kayıp açılarını oluşturuyoruz. Karar verdikten sonra işlem yapılacak yeri küçük bir iğne ile uyuşturuyoruz. Ardından kök hücreden zengin yağ dokumuzdan, yağ hücrelerini alıyoruz. Sonra bu yağ hücrelerini mikroenjeksiyon için uygun enjektörlere bölüyoruz. Ardından enjekte ediyoruz. Aynı anda hem yağı alıp, hemen enjekte ediyoruz. Bu işlem dudak için 1 saat, göz için 2 saat, burun için 2 saat, bütün yüz için 3 saat sürüyor. Göğüsler 4-5 saat kadar sürüyor Çünkü göğüste yağ dokusuna daha çok ihtiyaç duyuluyor. El 1 saat, kalça 3 saat içinde gençleştiriliyor.
BİR TAŞLA İKİ KUŞ
Bu aynı zamanda hastayı zayıflatıyor da! Ben 'bir taşla iki kuş operasyonu' diyorum buna. Çünkü karından alıp gövdeyi ve beli inceltip, yüzü gençleştiriyoruz. Bundan iyisi var mı?

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:40

İLGİLİ HABERLER