Asayiş
  • 11.10.2019 08:00

Genelkurmay Başkanı hakkında bilgi toplayan terörist yakalandı

MİT Bölge Başkanlığı'ndan geçtiğimiz Eylül ayı ortalarında gönderilen "devlet büyüklerine suikast yapmak üzere bölücü terör örgütü tarafından görevlendirilmiş 2 terörist kırsaldan İstanbul'a giriş yapmıştır" istihbaratıyla İstanbul ve 6 ilde önceki hafta düzenlenen operasyonlarla çökertilen PKK suikast hücresi içerisinde yer alan Özgür kod adlı Fırat F. isimli teröristin Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler hakkında bilgiler topladığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şube ekiplerince yapılan soruşturmada, saldırının 2 tetikçisinden 45 gün önce Temmuz ayı sonlarında kırsaldan İstanbul'a geldiği ve 26 Eylül günü düzenlenen operasyonlarda Esenyurt'ta yakalanıp 9 örgüt mensubuyla tutuklandığı öğrenilen Özgür kod adlı Fırat F.’nin saldırının organizatörü olduğu ve silah temini ve keşif çalışmaları yaptığı sırada yakalandığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında yakalanıp tutuklanan ve Kayseri'de ikamet eden ve evinden suikast silahlarıyla örgütsel içerikli döküman ve dijital malzemelerin ele geçirildiği S.K. isimli kadın bir örgüt mensubuyla kurduğu temas sonrasında kimliği tespit edilip yakalandığı öğrenilen terörist Fırat F.’nin saklandığı evde ele geçirilen dijital malzemeler üzerinde yapılan incelemelerde ise Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler hakkında internet üzerinden bilgi toplayıp, ikamet ve yerleşke adresi tespiti yaptığı tespit edildi.

Güncellenme Tarihi : 11.10.2019 09:13

İLGİLİ HABERLER