Gündem
  • 13.5.2013 13:29

Genelkurmay başkanı olmak isteyen kızlar...

ANKARA - Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere devlet adamları, genelkurmay başkanları ve kuvvet komutanları çıkaran Kara Harp Okulu, kapılarını sadece askeri lise öğrencilerine değil üniversite sınavına giren diğer lise öğrencilerine de açıyor. Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının ücretsiz karşılandığı okulda, kız öğrenciler de askeri ve akademik eğitimden geçiyor.
     Silahlı eğitimden spora kadar zorlu dersleri başarıyla geçen kız harbiyelilerin ortak amaçlarının arasında okulu başarıyla bitirmek ve general olabilmek bulunuyor.
    
     -Kız öğrencilere zorlu askeri eğitim-

    
     Kara Harp Okulu 4. sınıf öğrencisi Ceyhan Altıöz, üniversite sınavında bir üniversitenin matematik bölümünü kazanmasına rağmen Kara Harp Okulunu tercih ettiğini söyledi.
     Harbiyeye girmesi yönünde ailesinin de desteğini aldığını ifade eden Altıöz, annesinin, kızının subay olmasından dolayı gururlandığını bildirdi.
     Kara Harp Okulunda en modern şartlarda akademik eğitimden geçtiklerini dile getiren Altıöz, zorlu askeri eğitimlerin üstesinden geldiklerini dile getirdi.
     Kız harbiyelilerin Türk kadının asaletini ve fedakarlığını temsil ettiklerini söyleyen Altıöz, bu yıl mezun olduktan sonra kurmay subay olmayı hedeflediğini dile getirdi. Altıöz, "Kurmay subay olduktan sonra generalliğe yükselmek ve genelkurmay başkanı olmak hedeflerimin arasında" diye konuştu.
    
     -Hayali gerçek oldu-
    
     Harbiyeli Merve Civan ise 8. sınıf öğrencisiyken okullarından Kara Harp Okuluna düzenlenen gezide, okulu gezerken çok etkilendiğini ifade ederek, "Kızların da Kara Harp Okulunda okuduğunu bilmiyordum. O nedenle burada okumak benim için sadece bir hayaldi" diye konuştu.
     Ağabeyinin Hava Harp Okuluna girmesi ardından askeri okullar hakkındaki bilgisi ve ilgisinin arttığını belirten Civan, yükseköğretime geçiş sınavından aldığı puanın ardından mülakat ve sağlık muayenesini geçerek Kara Harp Okuluna girdiğini söyledi.
     Kara Harp Okulunda mezun olduklarında subay diplomasının yanında inşaat, elektrik-elektronik, bilgisayar, harita, endüstri ve sistem olmak üzere 6 ayrı mühendislik, işletme, kamu yönetimi, sosyoloji ve uluslararası ilişkiler diploması da alabildiklerini söyleyen Civan, yurt dışında yüksek lisans yapma fırsatına da sahip olduklarını bildirdi.
     Okulda kız öğrenci olmanın bazı zoruluklarının bulunduğunu söyleyen Civan, "Ama bunları göze alarak geldik. Bunların bizi olgunlaştıracağını ve güçlendireceğini biliyoruz" şeklinde konuştu.
     Civan, üniversite sınavına giren öğrencilere de Kara Harp Okulunu tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.
    
     -Kara harp Okulunu tercih ettiler-
    
     Ayça Habiboğlu da hukuk fakültesine kazanmasına rağmen Kara Harp Okuluna geldiğini söyledi. Burada kamu yönetimini tercih ettiğini bildiren Habiboğlu, mezun olduğunda hem subay hem de kamu yönetimi diplomasına sahip olacağını kaydetti.
     Yurt dışındaki üniversitelerde yüksek lisans eğitimi yapabilmeleri konusunda okulun kendilerine destek olduğunu belirten Habiboğlu, Kara Harp Okulunda öğrencilerin ilgi alanlarına göre sosyal aktivitelere de katıldığını anlattı.
     Binicilik kulübünde olduğunu söyleyen Habiboğlu, öğrencilerin maket uçak yapımından kayağa kadar birçok sosyal faaliyete katılabildiğini bildirdi.
     İkinci sınıf öğrencisi Büşra Demirbaş ise ailesinin desteğiyle Kara Harp Okuluna girdiğini söyledi. Akademik eğitimin yanı sıra askeri eğitim de aldıklarını ifade eden Demirbaş, yazın İzmir'deki Menteş bölgesinde uygulamalı askeri eğitimden geçtiklerini anlattı.
     Burada atış, muharebe düzeni gibi eğitimler aldıklarını vurgulayan Demirbaş, okuldaki eğitimleri boyunca üniforma giydiklerine dikkati çekti.
     Demirbaş, "Bu kıyafeti taşımak onur verici. Biz de bunun sorumluluğunun bilincinde davranıyoruz. Buna dikkat etmek istiyoruz. Bu üniformayı taşımak kolay değil" görüşünü dile getirdi.
    

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER