Gündem
  • 1.9.2009 00:00

GENELKURMAY PİM İHBARCISININ PEŞİNDE!..

Askerî savcılık önceki gün bir kırtasiyede arama yaptı. 8. Kolordu Komutanlığı'nın yaklaşık bir yıldır fotokopi işlemlerini yapan Yeni Asya Grubu'na ait Yeni Asya Kitap Kırtasiye, polis bölgesinde olmasına rağmen önceki gün jandarma personeli tarafından arandı. Makinenin hard diskine el kondu ve imajı alındı. Kırtasiye sahibinin oğlu olayı Taraf'a doğrularken, babası ise telefonda tepki göstererek, "Bizi bir daha aramayın" dedi.

Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askerî Mahkemesi soruşturmanın basına sızdırılmasıyla ilgili önceki gün arama kararı aldı. Arama, Kıdemli Binbaşı Askeri Savcı Hâkim Hakan Sancak nezaretinde 28 ağustos saat 18:00 civarında gerçekleşti. Yeni Asya Kitap Kırtasiye isimli işyerinde yapılan aramada işyeri sahibi Ahmet Pamukçu ve oğlu Burak Pamukçu da hazır bulundu. Dükkânda bulunan iki adet fotokopi makinesinden birinde bulunan hard disk çıkarıldı ve bilirkişi Jandarma Yüzbaşı Şükrü Durmaz tarafından imajı alındı. Aramanın ardından baba ve oğul sorgulanmak üzere askerî savcılığa götürüldü ve ifadelerinin alınmasının ardından da 22:30 civarında serbest bırakıldı.

Taraf askerî mahkemenin fotokopi dükkânında arama yapmasına neden olan iddiayı da öğrendi. Askerî mahkemelerde avukat olarak görev yapan emekli Askerî Hâkim Veysel Demirok'un davalarıyla ilgili bu kırtasiyede fotokopi çektirdiğini öğrenen savcılık harekete geçti. Demirok'un, dört askerin şehit olmasıyla ilgili bazı evraklardan fotokopi alıp almadığının soruşturma kapsamında araştırıldığı öğrenildi.

Polis yerine jandarma

Önceki gün yapılan aramada askerî mahkeme hukuka aykırı bir işleme de imza attı. Arama polis bölgesinde olmasına rağmen personel olarak jandarma kullanıldı.

Taraf konuyla ilgili bilgi almak üzere aramanın yapıldığı dükkân sahibi ve oğluna telefonla ulaştı. Burak Pamukçu kısa bir tereddütün ardından arama yapıldığını ve ifade verdiklerini doğrulayıp, konuşmak istemediğini söyledi. Baba Ahmet Pamukçu ise "Bizleri bir daha aramayın" diyerek telefonu kapattı.

(taraf)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER