Gündem
  • 10.7.2009 20:14

GENELKURMAY RÜTBESİZ ÖLÜMÜ YALANLADI


Genelkurmay Başkanlığı, Marmara Ereğlisi’nde askeri sosyal tesise girmek isterken elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren uzman çavuşun oğlu Emrah Uçar’la ilgili bir açıklama yaptı.

Olayla ilgili yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi: "Yaşları 15-16 arasında üçü astsubay, biri uzman çavuş çocuğu olan dört genç, 5’inci Kolordu Komutanlığının Marmara Ereğlisi’ndeki Sosyal Tesislerine günü birlik giriş yapmak için, 06 Temmuz 2009 tarihinde saat 16.45 sularında nizamiye bölgesine gelmişlerdir. Talimatlardaki giriş ile ilgili kurallara uymadığı tespit edilen dört gencin tesislere girmesine müsaade edilmemiştir.

Nizamiye bölgesini terk eden dört genç, kampın başka bir bölgesinden kaçak olarak içeri giriş yapmaya çalışırlarken, Emrah Uçar tel örgüye tırmanmış, bu sırada tel örgü yakınında bulunan aydınlatma direğinden destek almak için tutunmuş ve elektrik akımına kapılmıştır.

Şahsın yanında bulunan arkadaşları ise çevreye ve nöbetçilere bağırarak olayı duyurmuşlar ve yardım istemişlerdir. Olayın ardından bölgeye ulaşan iki askeri tabip Emrah Uçar’a ilk müdahaleyi yapmış, ardından 17.15’de ambulans ile Çorlu Asker Hastanesi’ne sevk edilen genç tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır.

Meydana gelen olayla ilgili olarak 5’inci Kolordu Komutanlığı idari, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı (Tekirdağ) ise adli soruşturma başlatmıştır."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER