Gündem
  • 17.10.2008 12:03

GENELKURMAY TARAF HABERİNİ YALANLADI!...

Genelkurmay Başkanlığı, 14 Ekimde bir gazetede yayımlanan Aktütün Jandarma Karakolu Bayraktepe Mevkisine yapılan saldırı sonrasındaki operasyonlara ilişkin görüntülerin operasyonlara ait olmadığını, saldırı sonrasında tespit edilen hedeflerin Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F16’lar tarafından tam isabetle vurulduğunu bildirdi.
Dün Taraf Gazetesi'nin Aktütün'ün canlı yayını olarak açıkladığı ve Genelkurmay'ın büyük tepkisine neden olan fotoğraflar ın Kandil'de çekildiği öne sürülen iddiaları Genelkurmay'da "orası Aktütün değil" diyerek onayladı.
İddia önce Kanal 1 Ana Haber bülteninde dile getirililmişti. Taraf'ın "Aktütün baskınının casus uçaktan çekilmiş görüntüleri" olarak verdiği haber Kanal 1'e göre tamamen gerçek dışı...
Taraf haberinde şunları söylüyordu: Tarih 3 Ekim'i yani saldırı gününü gösteriyor... Bakın saatler ise olaydan 3.5 saat öncesini... Ve teröristler ne yapıyor... Az sonra saldıracaklar ve siper kazıyorlar...
ORASI AKTÜTÜN DEĞİL KUZEY IRAK
Kanal 1 televizyonuna göre ise görüntülerin üzerindeki enlem ve boylama bakınca oranın Aktütün olmadığı ortaya çıkıyor:
37. 09 enlem 44.07 boylam Kuzey Irak'a ait.

Yani Aktütün'e kuş uçuşu 20 kilometre...

Yani dağları aşıp, yürüyerek gidilse bile mesafe 65-70 km.

KANDİL'İN ENLEM VE BOYLAMI

Kanal 1'e göre ikinci fotoğrafta enlem ve boylam 36.20'ye 45.04.

Yani Kandil dağı... Mesafe ne? Kuş uçuşu 110 km...

Yürüme mesafesi dağları da hesaba katında 200 km...

Taraf'ın Aktütün baskınına göstere göstere geldiler iddiasına karşılık Kanal 1'e göre bu görüntülerin hiçbirinin Aktütün'ünle uzaktan yakından alakası yok?

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:18

İLGİLİ HABERLER