Gündem
  • 31.3.2006 16:30

GENELKURMAY'DAN "BİLGİ TOPLAMA" AÇIKLAMASI

MUAMMER TAN
ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, "gizli, gizlilik dereceli bir emirle kamu görevlileri ve bazı kişiler hakkında bilgi toplandığı veya istihbarat yapıldığı" yönündeki haberi yalanladı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugünkü bir gazetede "Genelkurmay Başkanlığı'nca verilen bir emre atfen Jandarma Genel Komutanlığı'nca yayımlanan "gizli, gizlilik dereceli bir emirle kamu görevlileri ve bazı kişiler hakkında bilgi toplandığı veya istihbarat yapıldığına" dair bir habere yer verildiği belirtildi. Haberde söz konusu edilen emirlerin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince hazırlanmış olan ve askeri birliklerin, valinin talebi üzerine nasıl kullanılacağının esaslarını belirleyen EMASYA (Emniyet Asayiş ve Yardımlaşma) planları gereğince ihtiyaç duyulan bilgilerin toplanması amacına yönelik olduğu ve hiçbir şekilde kişilere ilişkin bilgi talebi içermediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İnceleme sonucunda, tahrifat yapılmak suretiyle söz konusu emirlerin ilgisi olmayan konularla irtibatlandırılarak gündem yaratılmaya çalışıldığı anlaşılmıştır. Günümüzün teknolojik imkanlarıyla her türlü belgenin tahrif edilmesi, sahtesinin yapılması ve amacından saptırılması mümkündür. Eline bu tür belge ulaşanların ve bilhassa kamuoyunu bilgilendirme işlevini görenlerin, bu tür belgelerin doğruluğundan emin olmadan yayımlamamalarının daha sorumlu bir davranış olacağı değerlendirilmektedir.''
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:38

İLGİLİ HABERLER