Gündem
  • 29.4.2013 10:47

Genelkurmay'dan FLAŞ açıklama!..

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir kısmının bölgeden çekilmesi ve kuvvet azaltılması söz konusu değildir. Tehdit durumuna göre birliklerimizin konuş yerleri ve mevcutları her sene yaz ve kış tertiplenmesi kapsamında yeniden düzenlenmektedir" ifadelerine yer verildi.
     Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadeledeki görevinin İl İdaresi Kanununda belirlendiği hatırlatıldı.
     Kanuna göre, valilerin sorumluluk bölgesindeki en üst askeri makamdan kuvvet talep etmesi halinde, kuvvetin istenen yerde bulundurulabilmesi ve talebi gerektiren olayın sonuçlandırılabilmesi için yeterli kuvvet bölgede konuşlandırıldığı belirtilen açıklamada, "Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir kısmının bölgeden çekilmesi ve kuvvet azaltılması söz konusu değildir. Tehdit durumuna göre birliklerimizin konuş yerleri ve mevcutları her sene yaz ve kış tertiplenmesi kapsamında yeniden düzenlenmektedir" görüşüne yer verildi.
 

Genelkurmay Başkanlığı: "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Sayın TBMM Başkanının vermiş oldukları resepsiyona geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Silahlı Kuvvetleri personeli milli iradeye olan saygısının gereği olarak katılmıştır"

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in verdiği resepsiyona Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin "milli iradeye olan saygısının gereği" geçen yıl olduğu gibi bu yıl da katıldığı bildirildi.
     Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki "Türk Silahlı Kuvvetlerinden Haberler" bölümünde yer alan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin önemli ve anlamlı günlerinden birisi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Çiçek'in resepsiyon verdiği hatırlatıldı.
     Açıklamada, "Sayın TBMM Başkanının vermiş oldukları resepsiyona geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Silahlı Kuvvetleri personeli milli iradeye olan saygısının gereği olarak katılmıştır" ifadelerine yer verildi.
     Öte yandan Anıtkabir'i 22-28 Nisan tarihlerinde 121 bin 702 kişinin ziyaret ettiği bilgisi de açıklamalar arasında yer aldı.
    
     
    

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER