Gündem
  • 25.7.2009 00:00

GENELKURMAY'DAN İLAHİYATÇI İSTİHDAMA AÇIKLAMA!..

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, son günlerde bazı basın yayın organlarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) istihdam edilmek üzere ilahiyat mezunu sözleşmeli subay alınacağına dair haberlerin yer aldığı belirtildi.

ORDU EĞİTİMİNDE MİLLİ EĞİTİM ESAS ALINIYOR

TSK'nın subay ve astsubaylarının temel kaynağının, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları olduğuna dikkat çekilen bilgi notunda, bu okulların Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun eğitim yapması gerektiği hususunun, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu esas alınarak hazırlanan, Türk Silahlı Kuvvetleri Orta Öğretim Okulları Yönetmeliği'nde yer aldığı ifade edildi.

BU NEDENLE DİN DERSLERİ DE OKUTULUYOR

Bu okullarda uygulanmakta olan müfredatın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Tebliğler Dergisi'nin ilgili bölümlerine göre düzenlendiğinin vurgulandığı bilgi notunda, buna göre, okulların 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflarında diğer sivil liselerde olduğu gibi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin okutulduğu belirtildi. Bilgi notunda şunlar kaydedildi:

1983 YILINDAN BERİ ZATEN İSTİHDAM EDİLİYOR

''1983 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullarda okutulacak zorunlu dersler arasına alınmasından sonra, ortaya çıkan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ihtiyacı, İlahiyat Fakültesi mezunlarından temin edilerek karşılanmaktadır.

10 SUBAY İSTİHDAM EDİLMEKTE, 3 İHTİYAÇ DOĞDU

Halen, TSK'da öğretmen sınıfı ilahiyat branşından çeşitli rütbelerde, 10 subay istihdam edilmektedir. Mevcut öğretmenlerin bir kısmının emeklilik gibi nedenlerle sistemden ayrılması, ayrıca geri kalanların da rütbelerinin yükselmesi, bunun doğal sonucunda emekliliklerinin yaklaşması sebebiyle, ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının karşılanması için ihtiyaç duyulan, 3 İlahiyat Fakültesi mezunu sözleşmeli subay temini planlanmıştır.''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER