Gündem
  • 12.10.2015 16:46

Genelkurmay'dan Rus uçağı bombası

TSK'dan sınırdaki dört F-16 Türk uçağına Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından tacizde bulunulduğu belirtilirken, bu tacize gerekli reaksiyonun gösterildiği açıklandı. Peki ama 'gerekli reaksiyon' ne anlama geliyor? İşte yanıt...

Konuyla ilgili uzman askeri yetkililer, Türk uçaklarına Suriye'den yapılan tacizin 'radar kilidi atmak' olduğunu belirterek, bunun anlamını ise şöyle açıkladılar:

"Radar kilidi atmak, bir askeri havacılık terimidir. 'Seni tanıyorum, senden haberim var, seni izlemeye devam ediyorum' demektir. Onlar bize attığında biz de aynı şekilde karşılık veriyoruz. Biz de onlara, seni tanıyorum, senden haberim var, seni izlemeye devam ediyorum. Yanlış yaparsan ben de yaparım, diyoruz."

SINIR HATTINDA TACİZ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca devriye uçuşu gerçekleştiren dört F-16'ya Suriye'de konuşlu SA füze sistemlerince toplam 3 dakika 9 saniye tacizde bulunulduğunu açıklamıştı.

Önceki gün de üç Türk F-16 savaş uçağının, Suriye’ye ait iki uçak ve bu ülkedeki karadan havaya SA füze sistemleri tarafından 2 dakika 35 saniye boyunca taciz edildiğini açıklanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:02

İLGİLİ HABERLER