Gündem
  • 31.10.2012 10:41

Genelkurmay'dan şehit ve gazilerle ilgili FLAŞ açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri bayram dolayısı ile ile ne kadar şehit ailesi ve gazinin ziyaret edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, bu yıl Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla, yurt çapında 7 bin 150 şehit yakını ve 3 bin 998 gazi ailesi ile çeşitli hastanelerde tedavilerine devam edilen ve memleketlerinde hava değişiminde olan 153 iç güvenlik yaralısı personelin ziyaret edildiğini bildirdi.
      Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), şehitlerin aileleri, gazilerin ve teröristle mücadelede yaralanan personelin her zaman yanında olduğu ve olmaya devam edeceği belirtildi.
      Bu kapsamda, şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarının istek ve taleplerinin, ilgili makamlara iletilerek, çözümler geliştirilmesine katkı sağlandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
      ''Ayrıca, garnizon komutanlıkları tarafından, şehit aileleri ve gazilerimiz her yıl bir plan dahilinde milli ve dini bayramlar ile diğer özel günlerde evlerinde, iç güvenlik yaralılarımız da tedavileri süresince hastanelerde veya hava değişimlerinde bulundukları memleketlerinde ziyaret edilmekte veya kendileri ile telefonla görüşülmektedir.
      Bu yıl icra edilen Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla, yurt çapında 7 bin 150 şehit yakını ve 3 bin 998 gazi ailesi ile çeşitli hastanelerde tedavilerine devam edilen ve memleketlerinde hava değişiminde olan 153 iç güvenlik yaralısı personel ziyaret edilmiştir. Bu ziyaretlere 78'i general/amiral olmak üzere, toplam 12 bin 55 subay, astsubay ve uzman erbaş katılmıştır. Ayrıca, bayram süresince limanlarda bulunan gemilerini halkımızın ziyaretine açan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da bu ziyaretlerde 88 şehit yakını ve gazimizi gemilerine davet ederek, onurlarına yemek vermiştir.''
     
     AA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER