Gündem
  • 1.5.2010 00:00

GENELKURMAY'DAN SES KAYDI AÇIKLAMASI!..

Genelkurmay Başkanlığı, internette düşen ve Anayasa Mahkemesi Serdar Özgüldür'e ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili basında yer alan haberler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Yapılan yorum ve değerlendirmelerde, son zamanlarda sıklıkla başvurulan bu ve benzeri hukuka aykırı girişimlerle, kurum veya kişilerin haksız yere yıpratılmalarının amaçlanmış olabileceği göz ardı edilmemelidir” denildi.


“26 Nisan 2010 tarihinden itibaren, bazı basın yayın organlarında, İnternet sitelerinde yayınlanan bir ses kaydına dayanılarak çeşitli haberlere ve yorumlara yer verildiği görülmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yargının bağımsızlığına olan duyarlılığı ve Yüce Anayasa Mahkemesi ile Üyelerinin Anayasal konumları ve saygınlıkları karşısında, söz konusu haber ve yorumların doğru olmayacağı açıktır. Bu itibarla, konuyla ilgili olarak yapılan yorum ve değerlendirmelerde, son zamanlarda sıklıkla başvurulan bu ve benzeri hukuka aykırı girişimlerle, kurum veya kişilerin haksız yere yıpratılmalarının amaçlanmış olabileceği göz ardı edilmemelidir. Söz konusu iddiaları ortaya atanlar hakkında ilgili makamlar nezdinde gerekli yasal girişimlere başvurulmuştur."

Anayasa Mahkemesi Üyesi Serdar Özgüldür'e ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili haberlerde, kayıtta konuşan kişinin AKP'nin kapatılması davasıyla ilgili üyelere telkinde bulunulduğu iddialarını dile getiriyordu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER