Dünya
  • 20.5.2004 00:07

GENERAL ABIZAID, KONGRE ÜYELERİNE İFADE VERDİ


WASHINGTON  - ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral John Abizaid, Irak'taki durumun hassas bir noktada olduğunu ve ABD'nin teröre karşı yürüttüğü savaşın uzun ve zor olacağını söyledi.


Irak'taki işkence skandalıyla ilgili olarak Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'ne ifade veren Abizaid, ABD'nin teröre karşı yürüttüğü savaşı kazanmakta olduğunu ancak bu savaşın, uzun ve zor olacağı uyarısında bulundu.
Irak'taki yetki devri için 1 Temmuz tarihinin ulaşılabilir olduğunu vurgulayan Abizaid, Washington'a gelmeden önce bölgedeki liderlerle Irak'taki durum hakkında görüşmeler yaptığını kaydetti.


Abizaid, bölgedeki liderlerin Ebu Garib cezaevindeki işkence skandalı nedeniyle kaygılı olduklarını, ancak ABD'nin sabrını yitirerek Irak'tan ayrılmasından daha fazla endişe duyduklarını belirterek, "Ayrılışımız bölgedeki bazı uluslar için ölümcül olabilir" dedi.


Yetki devrinin ardından Irak'taki şiddet olaylarının artabileceği tahmininde de bulunan Abizaid, ABD'nin bu ülkeye daha fazla asker göndermesi gerekebileceğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:14

İLGİLİ HABERLER