Medya
  • 14.6.2019 21:32

Generalleri ayaklandıran Akit Gazetesi müdürü saldırıya uğradı

Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan'a saldırı!
Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan cuma namazı çıkışı 4 kişi tarafından saldırıya uğradı. Alan, hastanede tedavi altına alındı. Saldırganlar ise gözaltına alındı.

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan Gaziosmanpaşa'da gittiği cuma namazı çıkışı 4 kişinin saldırısına uğradı.

Prof. Erdoğan Sürat Murat Alan’a yapılan saldırıyı değerlendirdi: Saldırı onların işi...

Başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralan Murat Alan, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İŞTE AKİT'İN HABERİ
Bugün Cuma namazı çıkışı Ankara plakalı kiralık bir araçla Haber Müdürümüz Murat Alan’a yönelik 4 maganda tarafından yapılan sopalı saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Erdoğan Sürat, saldırının birkaç kendini bilmezin işi olmadığını vurgulayarak, “Murat Alan’a yapılan saldırı, aslında vesayeti sona erdirdiği için Murat’ın savunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bir saldırıdır. TSK içinde vesaye arzusu güden FETÖ’nün kripto fareleri, korunmasız bir gazeteci arkadaşımıza saldırmakla şeref ve haysiyetten yoksun olduklarını bir kez daha göstermişlerdir.” dedi.

FETÖ’cü sızmalarla Kemalist vesayetçiler ittifak halinde

TSK’nın içinde halen FETÖ’cü kripto elemanların bulunduğuna işaret eden Prof. Erdoğan Sürat, şöyle devam etti:
“Genelkurmay’daki FETÖ’cü farelerle Kemalist darbeci dinazorları sıfırlayıp temizleyerek orduyu vesayet anlayışından kurtarmak gerekiyor. Darbe yapıyor adam askerden Cumhurbaşkanı yapıyor. Burada utanmazlık var. Askeriyede o darbeci geleneğin temsilcileri az da olsa hala var. Askeri darbeler gavurluktur. Emanete ihanettir, hıyanettir. Millet sana silah veriyor sen o silahı alıp millete çeviriyorsun. Ordunun erinden generaline kadar büyük çoğunluğu Mehmetçiktir, temizdir. Şu anda Kemalizm adı altında Atatürk maskesi takan darbeciler, Fetullah isimli mahlukun içerideki kripto elemanlarıyla ittifak içindeler. Bunlar milli iradeye karşı ittifak içindedirler.”

Bu saldırının hedefinde Akit’in savunduğu Erdoğan var

Bu milleti temsil eden ismin Kazım Karabekir paşalar olduğunu ifade eden Prof. Erdoğan Sürat, şunları söyledi:
“Bu milletin askeriyedeki ifadesi Kazım Karabekir paşalardır. Biz millete karşı bir tavır geliştirmeyiz. İktidar hırsımız yoktur bizim. Biz buyuz. Akit de budur. İçeride iktidar kavgası yapanlar milletin geleceği ile oynamaktadırlar. İçeride kripto FETÖ’cülerle darbeci Kemalist çete elemanları operasyon yapıyor. Silaha dayalı iktidara el koyma ittifakı yapıyorlar. Murat Alan kardeşimizi birey olarak düşünmeyin. Akit olarak düşünmeyin. Kim darbecilere, vesayetçilere karşı Erdoğan’ı savunuyorsa onu hedef seçiyorlar.”

Amaçları sembolü devirmek

“Gerçek ordu, Peygamber ocağı olarak tarif ettiğimiz ordu, başkomutanının arkasında erkek gibi kararlı şekilde yürüyen ordudur.” diyen Prof. Dr. Erdoğan Sürat, sözlerini şöyle tamamladı:

“Erdoğan, bizim siviliyle askeriyle milli mücadelede komuta mekanizmanın tepesine koyduğumuz bir sembol isimdir. Eğer Hilal bir sembolse, bu sembolün altındaki kaideyi beyzbol sopalarıyla yıkmaya kalkarsan o sembol de devriliverir. Murat Alan’a yapılan saldırı, vesayeti sona erdirdiği için Murat’ın savunduğu Erdoğan’a yönelik bir saldırıdır. Korunmasız bir arkadaşımıza saldırmakla şeref ve haysiyetten yoksun olduklarını bir kez daha göstermişlerdir.”

BAKANLIK HAKKINSA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

 Milli Savunma Bakanlığı, Alan'ın, televizyon programında, generallere yönelik sözleriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusu dilekçesinde, "1 Haziran 2019’da Akit TV’de yayınlanan programda TSK’da görev yapan generaller için söylenen yakışıksız sözlerle ilgili, Askeri Ceza Kanunu 95/4 ve Türk Ceza Kanunu (TCK) 125/3 maddeleri uyarınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadeleri yer almıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, Murat Alan hakkında, TCK’nın 301’inci maddesi gereğince ''devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama'' suçundan soruşturma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 14.6.2019 21:41

İLGİLİ HABERLER