Gündem
  • 27.2.2022 10:46

Gerçek Çeçenler Ruslara karşı savaşmak için Ukrayna'ya gidiyor

Yurtdışında yaşayan İçkerya lideri Ahmet Zakayev, Ukrayna'yı Putin'e karşı savunmak için binlerce Çeçen göndermeye hazırlanıyor..
Putin'in yalakası Kadirov'un muhalifi olan Zakayev, çeçenleri Ruslara karşı savaşmaya çağırdı

Yurtdışındaki Çeçen Cumhuriyeti İçkerya (CRI) hükümetinin başkanı olan Akhmed Zakayev, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky'ye savaşçılarını Rus işgalini püskürtmek için göndermeyi teklif etti.. Ona göre, Ukrayna ile askeri işbirliği konusunda bir anlaşma imzalamaya ve ardından gönüllü müfrezelerin oluşumunu koordine etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Açıklamasında, "Gönüllülerimizin Cenevre Sözleşmesi tarafından korunması için bu prosedür gereklidir. Ukrayna halkının haklı savaşına katkıda bulunmaktan mutluluk duyacağız." dedi.

Ukrayna'nın özgürlüğü için savaşmaya hazır olanların sadece Avrupa Çeçenleri olduğunu vurguladı, ancak başkalarının da onların örneğini takip etmesini umduğunu söyledi.

Zakayev, ülkemizin her yerine müzakereler için gelmeye hazır olduğunu belirterek, Avrupa kıtasında 300 bin civarında Çeçen olduğunu vurguladı.

Beyaz Rusya'da bulunan Kadırovcular'ın Ukrayna'ya karşı savaşmak istemediklerini ve Çeçenya'ya geri dönmeyi talep ettiklerini söyledi .

Güncellenme Tarihi : 27.2.2022 10:55

İLGİLİ HABERLER