Spor
  • 31.10.2005 03:24

'GERETS MAĞLUP BAŞLADI MAĞLUP BİTİRDİ!..'

KANAT ATKAYA'NIN HÜRRİYET'TKİ YAZISI:

Gerets kaybetti


GERETS’in Galatasaray’daki performansında övgüye layık bulunan özellikleri; göze hoş gelen ve bol gol amaçlayan bir takım yaratması, futbolcuları derleyip toparlayıcı babacan tavırları ve sahaya çıkardığı takımla çok oynamamasıydı.

Dost acı söylermiş, dünkü maçı bana kalırsa öncelikle Eric Gerets kaybetti. Cezalar ve sakatlıklar yüzünden ideal 11’i sahaya çıkaramadağını tabii ki biliyorum. Ancak, Gerets dün sahaya öyle bir takım sürdü ki; ne oynadıkları belli değildi.

İlk 45 dakika hakemin de sertliğe müsamahakar davranmasıyla Galatasaray kıpırdayamadı. Hoş, fauller insaf sınırları içinde olsaydı, kıpırdayacak hali var mıydı? Geçiniz...

İlk 45 dakika boyunca net olanını geçtim ‘flu’ bir pozisyon bile bulamadı koca Galatasaray. Cihan, Ergün ve Heinz başta olmak üzere top ezmek konusunda yarıştı futbolcular. Galatasaray’ın Denizlispor maçında yaşadığı temel problem, Gençlerbirliği maçında da kendisini hissettirdi. Hücuma kalkarken kritik noktalarda yapılan basit hatalar, atakların olgunlaşmasına engel oluyor.

Mağlup başladı mağlup bitirdi

Sarı kırmızılı ekibin ortadan sıkılmış diş macunu gibi durmasına alışmıştık sahada. Orta sahada direnç noktası olan Saidou’nun erken gördüğü sarı kartla gardının düşmesi, bu alanı tamamen göçertti. Dünkü maçta tek enteresan ve olumlu sayılabilecek gelişme İliç’in biraz kıpırdanmasıydı.

Gençlerbirliği heveskar başladığı maçı heveskar bir şekilde sürdürdü ve çok daha fazla gol atabileceği maçtan iki gollü bir galibiyetle ayrıldı.

Maç boyunca iki takımın da kaleyi bulan şutlarını gol kabul etmek gibi saçma bir hareket yapıp, skoru öyle hesaplamaya kalkışsak da skor herhalde 12-4 Gençlerbirliği’nin lehine olurdu.

Gerets dün mağlup başladı, mağlup bitirdi maçı. Oyunu tabii ki futbolcular oynuyor, bir takımın bu kadar futbolsuz oluşunun (Fenerbahçe son dakikada penaltı golüyle maç kazandı, moralsizdik gibi bir bahane olabilir mi? Varsa da böyle bir bahane söylemesinler, komik olur) suçunu tamamen teknik direktöre bağlamak garip durabilir. Ancak maça çıkardığı takımın dizilişinden başlayarak hatalıydı.

Futbol hayatını tamamladıktan sonra ‘Galatasaray’da futbol oynamıştım’ derse, ‘Ciddi mi söylüyorsun? Kaç dakika?’ diyeceğim Volkan maçı kurtaracak ha? Tabii canım tabii...

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER