Spor
  • 28.10.2005 00:14

GERETS, ÖZGÜRCAN VE UĞUR'U ÖVDÜ

İSMAİL KAMİT - EMRE AŞ
İSTANBUL (İHA) - Galatasaray, Türkiye Kupası A Grubu'nda Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaştığı Mersin İdmanyurdu'nu 4-0 mağlup ederek grup maçlarına farklı bir galibiyetle başlarken, teknik direktör Eric Gerets alınan galibiyetin geçen hafta ligde Denizlispor karşısında yaşanan üzüntüyü unutturduğunu söyledi.


Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Denizlispor karşısında yaşadıkları üzüntüyü Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle unuttuklarını belirtti. Taraftarların takıma verdiği desteğin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Belçikalı teknik adam, "Tribünde kaç kişi vardı, bilmiyorum, ama bize desteklerini çok iyi yansıttılar. Bizim için bu akşam en sevindirici olay buydu" dedi. Mersin İdmanyurdu maçının ilk yarısında zorlandıklarını ifade eden Gerets, "İlk yarıda pozisyon üretemedik. Yapılan değişikliklerden sonra forvet sayımız üçe çıktı ve sonradan giren Özgürcan dahi 3 yüzde yüz gol pozisyonu yakaladı'' diye konuştu.

Genç futbolcular Uğur ile Özgürcan'ı da tebrik eden Gerets, ''Hem iyi oyunları, hem de gol atmaları çok güzeldi. Özgürcan sezon başı kampında da bizimle birlikteydi ve gelişmesi mükemmel oldu. Uğur da iyi oynayarak golünü attı. Altyapımızı övüyoruz, çünkü orada, önümüzdeki yıllarda A takıma çıkacak daha çok oyuncu var. Bu da ne kadar iyi çalıştıklarını gösteriyor'' dedi.
Mersin İdman Yurdu teknik Direktörü Levent Arıkdoğan ise, Galatasaray karşısında farklı bir mağlubiyet aldıkları için üzüldüklerini ifade ederek, "Galatasaray'ı çok iyi tanıyoruz. Bunun için futbolcularıma bir hafta boyunca nasıl oynamaları gerektiğini anlattım. İlk yarı bunu başardılar. 2. yarıda çok kalabalık bir şekilde defans yaptığımız bir anda yediğimiz o gol bizi şok etti. Daha sonra oyuncu değişikliğine giderek, golü daha fazla düşünmeye başladık. Ama olmadı. Ben 4-0'lık mağlubiyet alacağımızı beklemiyordum. İlk yarıdaki oyunumuzu 2, yarıya yansıtamayarak farklı mağlup olduğumuz için çok üzgünüz" diye konuştu. Gruptaki bütün takımların iddialı olduğunu kaydeden Arıkdoğan, en az 7 ve ya 9 puan alan takımların gruptan ikinci olarak çıkabileceğini, Mersin İdmanyurdu'nun da kendi sahasında oynayacağı Malatyaspor ve Diyarbakırspor maçlarını kazanıp, deplasmanda da Giresunspor'dan puan alarak bu gruptan çıkabilecek güçte olduğunu sözlerine ekledi.


Galatasaray 2. Başkanı Ergun Gürsoy'da, maç sonrasında yaptığı açıklamada, alınan farklı galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kupa maçlarında anlı şanlı takımlar 2. lig ve 3. lig takımlarına elenmiştir. Küçük veya büyük maç diye birşey yok. Bu akşam 2. lig A kategorisinde mücadele eden bir ekiple karşılaştık. Bize karşı da çok iyi bir futbol sergilediler. Galibiyet, galibiyettir. Kazandığımız için çok sevinçliyiz" dedi. Gürsoy, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın bugün düzenlediği basın toplantısında, Özhan Canaydın hakkındaki açıklamalarıyla ilgili olarak ise Başkan Canaydın'ın daha önce gereken cevabı verdiğini, gerekirse tekrar verebileceğini söyledi.


Galatasaraylı futbolcular getirilen konuşma yasağı nedeniyle karşılaşmanın ardından herhangi bir açıklama yapmazken, Mersin İdmanyurdu kaptanı Selim ise Avrupa'nın en iyi takımlarından birine karşı oynadıklarını belirterek, "Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Mersin İdmanyurdu olarak iyi futbol oynadık. Futbolu çirkinleştirmedik. İlk yarıda başarılı olduk, ama 2. yarıda yediğimiz gollerle oyundan koptuk. Galatasaray'ı tebrik ediyoruz. Takımımızın Türkiye Kupası'nda 2. olarak bu gruptan çıkacağına inanıyorum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER