Ekonomi
  • 16.5.2020 17:03

Gıda teröristlerine"hapis ve men" cezası

Gıda teröristlerinin halkın sağlığını hiçe sayan hileli gıda üretim ve satışlarına ağır cezalarla ilgili düzenlemede sona gelindi. Buna göre gıda teröristleri hem hapisle cezalandırılacak hem de faaliyetten men edilecek.

Kırmızı biberde gıda boyası, sucukta, sosiste sakatat, yoğurtta nişasta. Hileli gıdalarla toplum sağlığını tehdit edenlere ağır yaptırımlar getiriliyor. Tüketicilerin sağlığını bozacak hileli gıdaları üreten, ithal eden ve satanlara 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Suçu tekrarlayanlara hem hapis hem faaliyetten men cezası verilecek. Sadece hapis cezası da olmayacak. Hileli gıda üreten, ithal eden ve piyasaya sunanlara 5 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası da verilecek. 2 yıl içinde aynı suçu işleyenler hem 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak, hem de 10 yıla kadar faaliyetten men edilecek.

Konuyla ilgili yasa taslağı son aşamada. Taslak; Meclis gündemine geldi, siyasi parti temsilcileriyle paylaşıldı. Cezalar, hileli gıdaları üreten ve satanlarla sınırlı kalmayacak. Konuyla ilgili yayınlar da dikkatle takip edilecek. Gerçeğe aykırı ve yanıltıcı yayın yapanlara da göz açtırılmayacak.

Televizyonlara en az 10 bin, radyolara en az bin lira ceza verilecek

Tüketicilerde endişe ve güvensizliğe yol açabilecek yayın yapanlara 20 bin liradan 50 bin liraya kadar para cezası verilecek. Radyolara en az bin lira, televizyonlara ise en az 10 bin lira ceza kesilecek. Yasayı ihlal eden programın yayını 5 kereye kadar durdurulabilecek.

Güncellenme Tarihi : 16.5.2020 16:06

İLGİLİ HABERLER