Yaşam
  • 28.7.2009 08:45

GİRESUN BİTTİ !..

GİRESUN - Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış şehri felç etti. Yollar, kaldırımlar çöktü, şehrin bir çok yeri kullanılamaz hale geldi. Giresun-Sivas karayolu ulaşıma kapandı. Aksu deresi taştı ve özellikle Giresun'un batı ve doğu yakası tamamen su altında kaldı.

Cnn Türk'e konuşan Belediye Başkanı Kerem Aksu şehrin afet kapsamına alınması gerektiğini belirtti. Şehrin bitmiş durumda olduğunu söyleyen Aksu 'acilen yardıma ihtiyacımız var, insan gücü artık yetmiyor' dedi.

Giresun'da etkili olan sağanak yağışta, şu ana kadar itfaiyeye 111 adet su baskını ihbarı yapıldığı, yağışın devam etmesi nedeniyle tahliye çalışmalarında zorluklar yaşandığı bildirildi.

Akşam saat 20.00 sıralarında başlayan ve halen etkili olan sağanak yağış nedeniyle derelerin taşması sonucu, Giresun İtfaiye Müdürlüğü'ne, 111 adet ev ve iş yeri su baskını ihbarı yapıldı.
Yetkililer, ekiplerin, 8 adet motopomp ile su tahliyesi çalışması yaptığını belirterek, ''Ancak yağış devam ettiği için tahliye edilen yerler yeniden suyla doluyor. Onun için tahliye çalışmalarında büyük zorluklar yaşıyoruz'' diye konuştu.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kente etkili olan sağanak yağış nedeniyle alt yapıda büyük hasar oluştuğunu belirterek, ''Şuan hasarın boyutunu rakamlarla anlatabilmem mümkün değil'' dedi.
Taşkının oluşturduğu sular nedeniyle Karadeniz Sahil Yolunda ulaşımın kontrollü sağlandığını, servis yolunun ise ulaşıma kapandığını anlatan Aksu, şunları söyledi:
''Bu afet karşısında iş makinesi ve insanın yapabileceği bir şey yok. Kentin her tarafı suların getirdiği kum ve çakıllarla dolu. Alt yapı tamamen bitti''
Bu arada taşan Aksu Deresi kenarındaki binalarda oturan yaklaşık 10 kişinin, sivil savunma ekiplerince kurtarıldığı öğrenildi.
Bölgede incelemelerde bulunan CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim'in, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'i telefonla arayarak, kentin acilen afet kapsamına alınmasını istediği öğrenildi.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER