Sağlık
  • 6.12.2019 23:42

Giresun'da 20 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Ericek köyünde okulda yedikleri yemekten zehirlenen 20 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre, öğle yemeğinden sonra şiddetli karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile okul yönetimine başvuran öğrenciler, ambulanslar ile Espiye Devlet Hastanesine getirildi. İlk müdahaleleri yapılan 20 öğrenciden 10'u ambulanslar ile Giresun Üniversitesi A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Diğer öğrencilerin tedavileri ise ilçe hastanesinde sürüyor.

Giresun Valiliğinden zehirlenme açıklaması

Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Ericek ilkokulu/Ortaokulunda meydana gelen yemek zehirlenmesi olayına ilişkin Giresun Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, toplam 118 öğrencinin öğrenim gördüğü Ericek İlkokulu-Ortaokulundaki 84 öğrencide yedikleri öğle yemeği sonrası zehirlenme şüphesi tespit edildiği belirtildi.
Açıklamanın devamında ise, “Öğrencilerimizin Espiye ilçesi Devlet Hastanesine intikali için gerekli yönlendirmeler yapılmış, öğrencilerimize sevk edildikleri hastanede serum tedavisi uygulanmıştır. Çocuklarımızın genel durumları iyi ve hayati tehlikeleri bulunmamakla birlikte, müşahede altında tutulmaktalardır. 84 öğrencimizden; 11'i tedavi amacıyla Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiş, 9'unun karın ağrısı, 6'sının kusma, 1'inin de ishal şikayetiyle Espiye Devlet Hastanesinde tedavileri devam etmekte olup, 57 öğrencimizin ise sağlık durumları iyi, müşahedeleri devam etmektedir. Yemek ve su numuneleri analiz için ilgili laboratuvarlara gönderilmiş, konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur” denildi.

Güncellenme Tarihi : 6.12.2019 23:48

İLGİLİ HABERLER