Sağlık
  • 4.4.2020 23:00

Giriş çıkışın yasak olduğu 31 şehire 5 ilimiz daha dahil oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ölümcül koronavirüs ile mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak iline giriş çıkışların yasaklandığını duyurdu. Açıklanan listeye mecburiyetten 5 ilimiz daha dahil oldu.

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler genişletildi. Alınan yeni kararları kamuoyuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Erdoğan, 30 büyükşehir ile akciğer hastalıklarının yoğun olarak görüldüğü Zonguldak'a giriş çıkışların 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Bilim Kurulu Toplantısı'nın bitmesinin ardından kameralar karşısına geçerek koronavirüsle ilgili alınan yeni tedbirleri duyurdu.

Erdoğan, açıklamasında "Bu gece itibarıyla 30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi, belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda, ilaç ve temizlik malzemesi gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakli ile İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacaktır" ifadelerini kullandı.

 Listeye 5 il daha eklendi

31 şehrin dışında zorunlu olarak 5 il daha listeye kendiliğinden eklendi.

İşte yasak getirilen büyükşehirlerin çevrelediği 5 il: Yalova, Karaman, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman.

Güncellenme Tarihi : 4.4.2020 23:10

İLGİLİ HABERLER