Giriş çıkışın yasak olduğu 31 şehire 5 ilimiz daha dahil oldu!

1 dk okuma
Giriş çıkışın yasak olduğu 31 şehire 5 ilimiz daha dahil oldu!

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Bilim Kurulu Toplantısı'nın bitmesinin ardından kameralar karşısına geçerek koronavirüsle ilgili alınan yeni tedbirleri duyurdu.







Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ölümcül koronavirüs ile mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak iline giriş çıkışların yasaklandığını duyurdu. Açıklanan listeye mecburiyetten 5 ilimiz daha dahil oldu.






Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler genişletildi. Alınan yeni kararları kamuoyuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Erdoğan, 30 büyükşehir ile akciğer hastalıklarının yoğun olarak görüldüğü Zonguldak'a giriş çıkışların 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Bilim Kurulu Toplantısı'nın bitmesinin ardından kameralar karşısına geçerek koronavirüsle ilgili alınan yeni tedbirleri duyurdu.



Erdoğan, açıklamasında "Bu gece itibarıyla 30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi, belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda, ilaç ve temizlik malzemesi gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakli ile İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacaktır" ifadelerini kullandı.





 Listeye 5 il daha eklendi



31 şehrin dışında zorunlu olarak 5 il daha listeye kendiliğinden eklendi.



İşte yasak getirilen büyükşehirlerin çevrelediği 5 il: Yalova, Karaman, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman.






Bu haber 523 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR