Gündem
  • 4.6.2014 13:25

Gizem'in adı o parkta yaşayacak

Adana'da evinin önünde oynarken kaçırılıp, işkenceyle öldürülen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in adı bir çocuk parkına verildi.
 

Parkın açılış törenine katılan anne Hatice Akdeniz ve Mustafa Akdeniz, katil zanlısı Süleyman Akdeniz'in ailesine ateş püskürdü. Ailenin, “Gelin barışalım” dediğini öne süren Mustafa Akdeniz, “Sanki benim kapımda it ölmüş. Bu nasıl barışma? Neyin barışı? 5 yaşındaki çocuk ne yaptı?” diye tepkisini dile getirdi.
O ailenin de bu acıyı yaşamasını istediğini belirten baba Akdeniz, “Bu caniymiş ama ailesi de onlardan daha caniymiş. İnsan değiller. Bizden çekinmedikleri gibi Adana’ya geri yerleşme hesabı yapıyorlar” diye konuştu.
Mustafa Akdeniz, mahkemenin İstanbul’da görüleceğinin sorulması üzerine ise, ilgilenmediğini ve katil zanlısının yüzünü görmemek için mahkemeye katılmayacağını söyledi.
Gizem’in isminin çocuk parkında yaşatılacak olmasından dolayı duyduğu mutluluğu, gergin bir şekilde aktaran anne Hatice Akdeniz ise, katil zanlısı Süleyman Akdeniz'in cezaevi gardiyanlarından namazgah istediğini söyleyerek, “Namazlık istemesin, ip istesin. Benim yavrumu Allah’a yalvararak değil, kendi canına kıyarak affettirebilir” şeklinde konuştu.
Anne hatice Akdeniz'i Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin teselli etti. Kızının adı ve fotoğrafının yer aldığı park tabelasına sarılıp bir süre ağlayan anne Akdeniz, katil zanlısının annesi Ayşe Akdeniz'e de sert sözler kullandı. “Öyle bir evlat yetiştirmişsin ki, dünyaya canavar getirmişsin. Sen de o evladın annesisin. İnşallah yanar ciğerin. Allah'tan diliyorum Ayşe. Ben 1 evlat kaybettim, sen 10 evladının acısını yaşa. Allah'tan tek dileğim o. Gece gündüz sana beddua ediyorum. Hiçbir anne beddua kabul etmez ama sana ediyorum, can evimden vurdun çünkü. Ben sizden şikayetçi bile olmadım. Sen ne yaptın? Evime hücuma geldin ‘Neden oğlumdan şikayetçi oldun?’ diye. Ne oldu? Baş düşmanım sen çıktın benim. Yavrumun katili sen çıktın. Allah da sana evlat acısı yaşatsın ki ne acı çektiğimi o zaman anla. Sakın ve sakın Adana’ya gelmeyi hiçbir şekilde düşünmesinler. Önce evlatlarının bana acısını getirsinler, desinler ki ‘Bizim evladımız da öldü, can verdi’ ondan sonra düşünsünler.“
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:
“Bu çocuğumuzun adı yaşasın istedik. Adı yaşamakla da kalmasın, belki bu konuda toplumu bilinçlendirmek için elimizden gelen bir şeyleri esirgememenin çabasıdır bu. Gizem Akdeniz’in ismi sonsuza kadar yaşayacak."
Açılışın ardından bazı öğrenciler parkın çevresinde bulunan duvarlara sevgi temalı çizimler yaptı. Duvarda yazan çocuk temalı aforizmalar ise dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:30

İLGİLİ HABERLER