Dünya
  • 22.1.2022 11:16

Gizemli ses Yunanistan'ı karıştırdı! Elon Musk iddiası

Yunanistan'da uzun süredir yer altından gelen bir ses ülkeyi ayağa kaldırmış durumda. Konuyla ilgili gelen bir açıklama gündemi tam anlamıyla altüst etti.

Foto - Geçtiğimiz yaz aylarında Meriç'ten göçmen akışına karşı yön şaşırma, sağırlık, dayanılmaz acı ve sonucu belirsiz sağlık sorunlarına yol açan ses topları konuşlandıran Atina yönetiminin başı bu kez büyük bir belada...

Geçtiğimiz yaz aylarında Meriç'ten göçmen akışına karşı yön şaşırma, sağırlık, dayanılmaz acı ve sonucu belirsiz sağlık sorunlarına yol açan ses topları konuşlandıran Atina yönetiminin başı bu kez büyük bir belada...

Foto - Yunanistan'ın Selanik kentinde 5 haftadır sürekli devam eden gizemli bir ses duyulduğu ediliyor.

Yunanistan'ın Selanik kentinde 5 haftadır sürekli devam eden gizemli bir ses duyulduğu ediliyor.

Foto - Kentte yaklaşık 5 haftadır duyulan gizemli sesin sırrı çözülemezken Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Akis Arapoglou, insanların çıldırmak üzere olduğunu söyledi.

Kentte yaklaşık 5 haftadır duyulan gizemli sesin sırrı çözülemezken Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Akis Arapoglou, insanların çıldırmak üzere olduğunu söyledi.

Foto - Genellikle geceleri ortaya çıkan ve sabaha kadar süren gizemli sesin bulunması için Selanik Belediyesi, sivil koruma, günlük yaşam ve acil müdahale ekipleri alarma geçti.

Genellikle geceleri ortaya çıkan ve sabaha kadar süren gizemli sesin bulunması için Selanik Belediyesi, sivil koruma, günlük yaşam ve acil müdahale ekipleri alarma geçti.

Foto - Tüm aramalara rağmen sesin kaynağı bulunamazken kentte yaşayanların büyük bölümünün sesin gerginliği ve yarattığı titreşim nedeniyle uyuyamadığı öğrenildi.

Tüm aramalara rağmen sesin kaynağı bulunamazken kentte yaşayanların büyük bölümünün sesin gerginliği ve yarattığı titreşim nedeniyle uyuyamadığı öğrenildi.

Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Akis Arapoglou, gizemli sesin sabit bir hızda sürekli tekrarlanan bir vuruş olarak kent üzerinde yankı yaptığını belirterek, "Ses bir meteorun derinliklerinden gelir gibi geliyor. Başlıyor saatler sürüyor, bir ara duruyor, yeniden başlıyor. Ne yaptıysak sesin kaynağını bulamadık, gündüz kentin gürültüsü içerisinde ses kayboluyor. Kent sakinleri çıldırmak üzere çünkü bazı mahallelerde vatandaş sesten dolayı uyuyamıyor" diye konuştu.

Foto - Selanik'te yaşayan bazı vatandaşlar sesle birlikte zaman zaman titreşimler de hissettiklerini söylerken bilim insanlarının bu durumu tedirginlikle karşıladığı açıklandı.

Selanik'te yaşayan bazı vatandaşlar sesle birlikte zaman zaman titreşimler de hissettiklerini söylerken bilim insanlarının bu durumu tedirginlikle karşıladığı açıklandı.

Foto - İşte Yunanistan'daki söz konusu ses tüm araştırmalara rağmen bulunamadı. Belediye ekipleri su kaçağı mı var diye bile araştırdı. Fakat sonuç yine çıkmadı.

İşte Yunanistan'daki söz konusu ses tüm araştırmalara rağmen bulunamadı. Belediye ekipleri su kaçağı mı var diye bile araştırdı. Fakat sonuç yine çıkmadı.

Araştırmacı yazar Murat Akan, Yunanistan'daki gizemli sesle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "En önemli iddia uydulardan geldiği yönünde... Uzaya gönderilen Elon Musk'ın uydularından geldiği düşünülüyor. Çünkü uzaya gönderilen uydular 500 km uzaklıktalar. Bu seslerin uydulardan gelme olasılığı çok yüksek duruyor. Belediye bütün kanalizyonları taramış ama bulunamamış. Kaçak filan yok. Uzaya gönderilen uyduların internet amacıyla orada olduğu düşünülüyor. Ama aksi tarafı hiç gündemde değil" dedi.

Güncellenme Tarihi : 22.1.2022 22:51

İLGİLİ HABERLER