Gündem
  • 16.3.2020 02:01

Gizli brifing medyaya sızdı.. Koronavirüs 2021’in baharına kadar sürer

İngiltere’de sağlık kurulunun hükümete verdiği basına kapalı gizli brifing bilgileri medyaya sızdı.. Raporda İngilizlerin nasıl bir risk ve tehlike altında olduğu antılıyor..
The Guardian, gizli brifingde verilen bilgi ve tahminlerin korkutucu olduğunu yazdı…
Üst düzey NHS (Ulusal Sağlık Servisi) yetkilileri için İngiltere Halk sağlığı (PHE) birimi, Koronavirüs ile alakalı gizli çalışmalarını, istatistikleri ve tahminlerini içeren bir rapor hazırladı.
Verilen brifingde konunun önemine dikkat çekilerek; “ Koronavirüs salgını 2021 yılının baharına kadar sürebilir. İngiltere’de 8 milyon insan bundan etkilenir ki nüfusun yüzde 15’ne virüs bulaşma ihtimali yüksek” denildi.
Brifingde 7.9 milyon İngiliz vatandaşının bir yıl içerisinde hastaneye kaldırılabileceğine işaret edilerek;
Görevliler nüfusun yüzde 80’nin enfekte olmasının beklendiğini de sözlerine eklediler.
Gizli belge şunları söylüyor: “Nüfusun% 80'inin önümüzdeki 12 ay içinde Covid-19 ile enfekte olması bekleniyor ve % 15'e kadar (7,9 milyon kişi) hastaneye yatması gerekebilir.”
Hükümetin baş tıbbi danışmanı Prof Chris Whitty, daha önce bu rakamı en kötü senaryo olarak tanımlamış ve gerçek sayının bundan daha az olacağını öne sürmüştü. Ancak, brifing nüfusun beşte dördünün virüsü kasıp kavurmayı beklediğini açıkça ortaya koymaktadır.
Brifing, enfeksiyonun hem halkın hem de NHS, polis, itfaiye ve ulaşım gibi kritik hizmetlerdeki personelin sağlığını ne kadar ciddi şekilde etkileyebileceğine dair en son resmi düşünceyi ortaya koyuyor.
Bu rapor; PHE’nin acil durum hazırlık ve müdahale ekibi tarafından hazırlandı ve PHE’nin baş yetkili Dr Susan Hopkins tarafından doğrulandığı onaylandı.
East Anglia Üniversitesi'nde tıp profesörü olan Paul Hunter, “Halkın 12 ay sürebileceğini duyması insanlar gerçekten üzülecek ve bu konuda oldukça endişeli olacaklar.” Dedi.
“Bir yıl tamamen mantıklı. Ancak bu rakam beklediğimden yüksek” dedi epidemiyoloji uzmanı Hunter. “Bence yaz mevsiminde, haziran ayının sonuna doğru kaybolacak ve Kasım ayında olağan mevsimsel grip gibi tekrar geri dönecek. Sanırım sonsuza kadar sürecek, ancak bağışıklık arttıkça zamanla daha az şiddetli etkisi olacak ”dedi.
Ölüm oranı% 1 olarak ortaya çıkarsa, bu 531.100 İngiliz’in ölüm anlamına gelir. Ancak Whitty’nin oranın % 0,6’ya yakın olacağı konusunda ısrar ederse, bu 318.660 kişinin ölmesini manası demektir.
Whitty, vaka sayılarının önümüzdeki 10 ila 14 hafta boyunca hızlı bir şekilde artacağını söyledi.
NHS'nin büyük baskı altında olacağı Mayıs sonu ile Haziran ortasında bir zirve anlamına gelecektir.
İngiltere’de dün bir gecede 14 kişi daha hayatını kaybederek ölüm sayısı 35’e çıktı.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

Güncellenme Tarihi : 17.3.2020 00:37

İLGİLİ HABERLER