Yaşam
  • 14.5.2004 00:09

"GÖBEK KRİZİ" ÇÖZÜLDÜ...

RUHİ AYTAÇ/ORHAN ÇİÇEK
GAZİANTEP - Gaziantep Öğretmenevi'nde yaşanan "göbek krizi", Hülya Keskin adlı kadının tekrar öğretmenevine alınmasıyla sona erdi. Öğretmenevi Müdürü Zekeriya Efiloğlu, kapılarının herkese açık olduğunu belirtirken, krize yol açan Hülya Keskin'in talimatlara uyduğunu söyledi.


Öğretmen kızı olduğu öne sürülen Hülya Keskin, göbeği açıkta bırakan bir kıyafet giydiği gerekçesiyle Gaziantep Öğretmenevi'ne alınmadı. 34 yaşındaki Hülya Keskin, bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçeyle şikayette bulundu. Şikayetin değerlendirilmesinden sonra Hülya Keskin, bugün sade bir kıyafetle geldiği öğretmenevine sorunsuz bir şekilde alındı.


Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, konuyla ilgili gerekli soruşturmanın sürdürüldüğünü belirterek, "Aslında konu basına yansıdığı gibi olmadı. Adı geçen bayan, 2 gün önce öğretmenevine oldukça dikkat çekici bir kıyafetle geldiği için, oradaki görevli arkadaşlarımız tarafından uyarıldı. Burasının bir eğitim yuvası olduğunu, çok aşırı derece açık olan kıyafetlerle girilemeyeceği söylendi. Ancak hanımefendi, bu şekilde girebileceğini belirterek, yersiz bir feveranda bulunarak, etrafında kamuoyu oluşturmaya çalıştı. Öğretmenevlerinin bir kılık kıyafet yönetmenliği var. Çok aşırı olmadıkça herkes buraya rahatlıkla girebiliyor. Aslında burada öküz altında buzağı aranmaya çalışıldı" dedi.


Atak, Hülya Keskin'in taşıdığı öğretmenevi kimliğinin ise usulsüz olduğunu savunarak, "Bu kimliği, babası öğretmen olmasından dolayı Artvin'de almış. Öğretmen kızı olmasından dolayı öğretmenevlerinden faydalanabiliyordu. Ancak, çalışan bir kadın olduğunu öğrendik. O takdirde böyle bir hakkı olmamaktadır. Çünkü, başka bir yerde çalışıyorsa, bir yakının vasıtasıyla aldığı kimlikten faydalanamaz" diye konuştu.


Öğretmenevi Müdürü Zekeriya Efiloğlu ise olayın kamuoyunu yanıltıcı şekilde geliştiğini kaydederek, "Burası Belene Esir Kampı değil. Kılık kıyafet yönetmenliklerine uyulduğu takdirde kapımız herkese açıktır" dedi.

TUTANAKTA KESKİN'İN TRANSPARAN KIYAFET GİYDİĞİ BELİRTİLDİ
Olayın basına yansıması üzerine Gaziantep Öğretmenevi görevlileri tarafından bir tutanak hazırlandı. Tutanakta, Hülya Keskin'in basında yayınlanan fotoğrafındaki kıyafetlerle değil daha transparan bir kıyafetle öğretmenevine girmeye çalıştığı kaydedildi. Öğretmenevi resepsiyon memuru Burcu Seda Sözcü'nün hazırladığı tutanakta, şu ifadelere yer verildi:


"Gazetelerde ismi geçen bayanın o gün üzerinde bulunan kıyafetler, kesinlikle çekilen fotoğraflardaki kıyafetlerle aynı değildir. O gün bayanın üzerinde bulunan beyaz ince tül bluz, iç çamaşırını ve tüm vücudunu gösteriyordu. Giydiği pantolon ise ayak bileklerinden başlayıp, basen bölgesine kadar çapraz iplerle bağlı, yine teni ve iç çamaşırını gösteriyordu. Bahçede ve lobide oturan misafirlerimiz, bu durumdan duydukları rahatsızlıkları tarafıma bildirince, bende durumu müdüre intikal ettirdim."


İki gün önce yaşanan göbek krizinden dolayı öğretmenevine alınmayan Hülya Keskin, uygun bir kıyafetle öğretmenevine gelince, kapıdaki görevliler tarafından içeri alındı.


Olayın kahramanı Hülya Keskin ise yaşadığı olaylarla ilgili tutarsız açıklamalarda bulunurken, şu anda kılık kıyafet talimatlarına uyduğu için tekrar öğretmenevine alındığını kaydetti.


Bir gıda şirketinde temsilci olarak çalıştığını söyleyen Hülya Keskin, olayların basına yanlış yansıdığını iddia ederek, "Geçen yıl şirketten ayrıldım. Yaklaşık 5 aydır işsizim. Kıyafetimden dolayı içeri alınmamıştım. Bu konuda şikayette bulundum. Şimdide kılık kıyafet talimatına uyduğum için yeniden alındım. Çalışmadığım için babam vasıtasıyla aldığım öğretmenevi giriş kimliğini, yasal olarak kullanma hakkım var" dedi.


Hülya Keskin, çalıştığı şirket hakkında da bilgi vermekten kaçındı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER